Pui cacciatore

de Corinuta in Pui, 11 Sep 2010 | 6600 vizualizari

 

Pui cacciatore este un fel de mancare de origine toscana, cunoscut si apreciat in special in regiunile din nordul Italiei . Aceasta reteta este foarte usor de preparat si foarte gustoasa datorita ingredientelor: ceapa, rosiile si vinul ii imbunatatesc aroma. Sincer, pana pregatesc reteta asta nu m-as fi gandit sa gatesc puiul cu vin rosu, intotdeauna am crezut ca cel alb e ptr pui.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de pui
  • 400 g rosii
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 3 tije de telina
  • 1 pahar de vin rosu
  • 40 ml ulei
  • sare, piper macinat
  • rozmarin verde un fir sau uscat o lingurita
  • 1/2 legatura patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cacciatore:

Se curata, ceapa, morcovii, usturoiul si telina, se spala si se toaca cubulete. Patrunjelul se spala, se zvanta si se toaca marunt. Se pune la incalzit intr-o craticioara aprox. 1,5 litri de apa.

Se spala puiul, se curata, eventual se indeparteaza pielea, apoi se prajeste in ulei cca. 10 minute pe ambele parti. Se adauga ceapa, usturoiul, morcovii, telina si rozmarinul, se condimenteaza cu sare si piper si se calesc impreuna inca 5 minute. 

Se toarna vinul si se lasa sa fiarba putin. Intre timp se oparesc rosiile in apa fierbinte, se decojesc, se scot cotoarele si se toaca, apoi se adauga la mancare. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba la foc mic cel putin 30 de minute timp in care se adauga din cand in cand putina apa calda.

Cand e gata se presara deasupra verdeata si se poate servi cu orice garnitura doriti.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cacciatore" nu uita sa-i faci un review.
 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cordon bleu cu garnitura de ciuperci cu smantana