Pui chow mein

de Sylvia in Pui, 24 Oct 2014 | 10659 vizualizari

 

De aceasta reteta am auzit prima data intr-un film ....suna atat de "asiatic" de interesant incat mi-a ramas in minte. Povestea acestui fel de mancare este lunga si interesanta, s-a facut cunoscuta in America, chinezii ajunsi acolo numeau acest fel de mancare de taiatei prajiti chow mein / cheau meing pe limba lor. Radu Popovici cel care m-a si inspirat cu reteta are 2 articole foaret frumoase si explicite despre chow mein , asa ca va las sa descoperiti mai multe de pe blogul lui .

 

INGREDIENTE

  • taietei de orez
  • sos soia o lingura
  • piure de ardei iute
  • o lingurita amidon
  • amestec condimente chinezesti ( eu prepar ghimbir ras cu piper, putina scortisoara, fenicuil, cuisoare si putin usturoi, putin anason pentru ca asta e pe gustul meu )
  • 400 grame piept de pui
  • o jumatate de ardei rosu taiat felii
  • 100 grame muguri de fasole mung
  • 2 linguri sos soia light
  • putin ulei masline
  • o lingura ulei arahide
  • 2 fire ceapa verde
  • coriadru verde
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui chow mein:

Prepararea este extrem de simpla, aceasta este varianta americana de chow mein cu taieteii prajiti in acelasi timp cu carne ais legumele, varianta originala are taieteii prajiti  in ulei separat.  Se poate face cu orice fel de carne, vita, pui, pulpe dezosate, rata ( eu am tetsta si cu rata ) este delicios si simplu de realizat, in pret de 7 minute este totul gata. 

1. Se pregatesc taieteii de orez conform indicatiilor de pe pachet se storc si se asezoneaza cu ulei de susan. 

2.  Se taie felii lungi ardeiul si puiul, ceapa verde rondele. Puiul se lasa la marinat pret de 20-30 minute macar intr-un amestec facut din o lingurita amidon, condimente si sos soia dark si sos ardei iute. 

3 . Intr-un wok se incalzeste uleiul de arahide si cand incepe sa fumege se adauga puiul si apoi la pret de un minut ardeiul,mugurii de fasole se mai prajesc un minut apoi se adauga taieteii pe care ii prajim 1-2 minute. La sfarsit se mai adauga sosul soia light, ceapa verde si coriandru si se serveste imediat.  

Pot sa va spun ca sunt bestial si reci :) daca mai ramane ceva, eu ma uitam la Seinfeld si ma relagam cu o portie de chow mein rece , picanta cat trebuie. Va doresc spor la gatit si degustat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui chow mein" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu legume la cuptor