Pui condimentat

de Brindusa in Pui, 6 Feb 2010 | 3021 vizualizari

 

Toate condimentela din aceasta reteta se gasesc la noi, exceptand sumacul. Acesta se poate inlocui cu zeama de lamaie.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui, taiat mic
  • 8 catei de usturoi, taiati mic
  • 4 pastai cardamom negru, zdrobit
  • 1 bucata scortisoara
  • 1/2 lingurita nucsoara, rasa
  • 1/2 lingurita chimen
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingurita Garam Masala
  • 1 lingurita curcuma
  • 1 lingurita pudra sumac
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 250 ml bere
  • 1/3 pachet unt, taiat mic
  • 1/2 lamaie, zeama
  • sare, dupa gust
  • patrunjel pentru ornat
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui condimentat:

Reteta pentru Garam Masala o gasesti aici

Prajeste uscat scortisoara, chimenul, cardamomul cam 1 minut. Adauga untul si topeste-l. Adauga carnea si soteza 5 minute, la foc mediu.

Adauga masala, oregano, nucsoara, cimbru, usturoi, curcuma, sare, foi dafin, bere. Lasa la foc 10 minute, acoperit.

Cand puiul e facut adauga lamaia si sumacul. Mai lasa 2 minute pe foc, sa se formeze sosul.

Se orneaza cu patrunjel si se serveste cu orez simplu.

Reteta este adaptata dupa condimenteweb.ro

 

TIPS-URI

1

ca sa-ti fie mai usor, pregateste toate condimentele inainte de a incepe gatitul, ca sa le ai pe toate la indemana.

2

sumacul- seminte de otetar mirositor- este folosit pentru gustul sau acrisor

3

eu am folosit bere fara alcool (din asta aveam in casa), dar se poate folosi orice tip de bere

RETETA IN IMAGINI

Pui condimentat-0
Pui condimentat-1
Pui condimentat-2
Pui condimentat-3
Pui condimentat-4
Pui condimentat-5

COMENTARII (3)

Miha

Miha 1

06.02.2010, 17:42

Auchhhh... Super!

cory

cory 1

07.02.2010, 12:47

ionix

ionix 1

07.02.2010, 12:50

produsul final arata bestial...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!