Pui condimentat, servit cu sos de usturoi si ardei copti

de merisor in Pui, 9 Sep 2014 | 2892 vizualizari

 

Am incercat sa prepar acest pui inspirandu-ma dupa modul de preparare al Sylviei, condimentand puiul pe sub piele, atat cat s-a putut.
A iesit o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 1 pui mare de curte
  • 4 cartofi

Pentru uns:

  • 1 capatana usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingura apa minerala
  • 1 lingurita sare
  • condimente: piper macinat, boia de ardei dulce, busuioc, cimbru

Pentru sosul de usturoi si ardei copti:

  • 2 capatani usturoi
  • 3 ardei kapia copti
  • 1 rosie
  • 1 lingura ulei de masline
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 lingurita sare
  • lichidul lasat de ardeii copti
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui condimentat, servit cu sos de usturoi si ardei copti:

Spalam puiul bine si il stergem cu servetele absorbante.

Cu varful degetelor incercamm sa ii indepartam pielea de carne, atat cat se poate, fara a o rupe.

Preparam sosul pentru uns.

Curatam usturoiul si il pisam bine cu sare, apoi il frecam cu ulei de masline si adaugam apa minerala.

Adaugam condimentele si omogenizam bine sosul.

Cu acest sos ungem puiul pe sub piele, dar si pe deasupra acesteia.

Punem puiul pe o folie de aluminiu gaurita asezata pe gratarul aragazului.

Sub gratar vom pune o tava cu apa.

Pornim cuptorul la 150 de grade pentru 30 de minute.

Curatam intre timp cartofii si iitaiem in cuburi mai mari.

Ii condimentam ca si pe pui cu sosul care ne ramane de la ungerea acestuia si presaram putin rozmarin deasupra lor.

Dupa cele 30 de minute, scoatem puiul din cuptor, il intoarcem pe partea cealalta si il umplem cu cartofii condimentati.

Il dam din nou la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade.

Am facut aceasta operatie pentru ca puiul meu a avut ceva grasime, care probabil; ar fi intrat in cartofi daca il umpleam cu ei de la inceput. Astfel o parte din grasime s-a topit si s-a scurs in tava cu apa.

Preparam sosul de usturoi cu ardei copti.

Coacem ardeii pe un gratar deasupra flacarii de la aragaz, apoi ii lasam intr-o folie sa se inabuse 15-20 de minute, dupa care se vor curata foarte rapid si bine sub jet de apa rece.

Curatam usturoiul si il pisam bine cu sare, apoi il frecam cu uleiul de masline si picuram zeama de ardei copt.

Adaugam condimentele si omogenizam.

Trecem ardeii copti prin robot sau blender, impreuna cu rosia decojita si adaugam amestecul rezultat peste usturoi.

Mai potrivim de sare si condimente dupa gust, adaugam patrunjelul tocat si-i gata sosul. 

Servim puiul si cartofii calzi cu acest sos, o bunatate!

 

 

TIPS-URI

1

Daca puiul este din comert, se va mari cantitatea de ulei la sosul cu care se va unge.

2

Cartofii se vor adauga la pui de la inceput si se va scurta durata coacerii, puiul din comert fiind mult mai fraged decat cel de curte.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui condimentat, servit cu sos de usturoi si ardei copti 340743
retete culinare - Pui condimentat, servit cu sos de usturoi si ardei copti 340744
retete culinare - Pui condimentat, servit cu sos de usturoi si ardei copti 340745
retete culinare - Pui condimentat, servit cu sos de usturoi si ardei copti 340746
retete culinare - Pui condimentat, servit cu sos de usturoi si ardei copti 340747
retete culinare - Pui condimentat, servit cu sos de usturoi si ardei copti 340748
retete culinare - Pui condimentat, servit cu sos de usturoi si ardei copti 340749
retete culinare - Pui condimentat, servit cu sos de usturoi si ardei copti 340750
retete culinare - Pui condimentat, servit cu sos de usturoi si ardei copti 340751
retete culinare - Pui condimentat, servit cu sos de usturoi si ardei copti 340752
retete culinare - Pui condimentat, servit cu sos de usturoi si ardei copti 340753

COMENTARII (39)

merisor 1

10.09.2014, 14:12

Ligia Bxl 1

26.09.2014, 11:46

-Licurici- 1

23.06.2015, 09:04

tare bun!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D