Pui crocant Godina

de Zamfira in Pui, 28 Feb 2016 | 1214 vizualizari

 

CONCURS: DE LA BUCĂTAR LA JUSTIŢIAR – SE CAUTĂ UN PREPARAT DEMN DE A PURTA NUMELE GODINA

 

INGREDIENTE

  • bucăţi de pui – pulpe inferioare 3 buc. şi 1/2 piept de pui
  • fulgi de porumb
  • 1 ou
  • 2 linguri smântână
  • 1 linguriţă de muştar
  • boia picant sau praf de chilli
  • 1 linguriţă amestec ierburi – cimbru, busuioc, măgheran
  • 3 linguri praf de usturoi
  • sare, piper
  • ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui crocant Godina:

Crestăm pulpele de pui, deoparte şi de alta osului. Pieptul de pui îl tăiem fâşii mai groase şi scurte.

Sărăm şi piperăm carnea după gust. De preferat a şterge de apă bucăţile de carne.

Compoziţia pentru crustă

Amestecăm oul cu smântâna, muştarul, condimentele.

Măcinăm fulgii de porumb cu un robot de bucătărie. Nu tocaţi prea mărunt fulgii de porumb.Amestecăm praful de usturoi cu fulgii măcinaţi.

Punem bucăţile de carne în compoziţie şi apoi îi dăm prin fulgii de porumb.

Aşezam bucăţile de pui pe o tavă tapetată cu hârtie pentru copt şi le dăm în cuptorul încins. Reducem puterea focului la mediu şi le coacem 20-25 minute, după care le întoarcem şi le lăsăm până când sunt gata, aproximativ 20 minute.

Se pot servi cu legume proaspete sau diferite sosuri.

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pui crocant Godina-0
Pui crocant Godina-1
Pui crocant Godina-2
Pui crocant Godina-3
Pui crocant Godina-4
Pui crocant Godina-5
Pui crocant Godina-6
Pui crocant Godina-7
Pui crocant Godina-8
Pui crocant Godina-9

COMENTARII (24)

anca_rm

anca_rm 1

02.03.2016, 13:28

ce bun este asa preparat

-Marius-

-Marius- 1

02.03.2016, 13:34

Zamfira

Zamfira 1

02.03.2016, 14:13

Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!