Pui cu bambus si legume aromate

de Sylvia in Pui, 25 Iun 2010 | 10313 vizualizari

 

Pentru ca a trecut ceva vreme de cand nu am facut mancare chinezeasca asa ca am incropit ceva rapid cu ce aveam prin casa.

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de :
  • cateva bucati de pui (eu am pus aripioare si pulpa de pui ) ,
  • 100 grame de bambus,
  • un morcov taiat patrate,
  • o jumatate de dovlecel taiat patrate, 
  • 2 champinioane negre chinezesti,
  • o lingura ulei de masline ,
  • ghimbir,
  • o lingura de sos de soia,
  • o lingura de sos dulce acrisor,
  • un varf de cutit de pasta de ardei iute,
  • sare,
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu bambus si legume aromate:

 Pregatim legumele si le taiem  patrate .  Punem  un wok la incins si  adaugam  uleiul la incins.Punem bucatile de carne si condimentam cu sare si piper si lasam sa se rumeneasca putin acoperite cu capac. Dupa cateva minute adaugam bambusul, ciupercile si morcovul, adaugam sosul de soia, ghimbirul si o canita de apa si lasam la foc mic.

  Dupa vreo 10 minute adaugam dovlecelul,  sosul dulce acrisor, pasta de ardei iute  si mai punem putin ghimbir pudra. Lasam cateva minute sa scada apa  si sa se faca dovlecelul, legumele trebuie sa fie al dente nu  trebuie sa fie prea facute.  Se serveste fierbinte cu orez sau paste de orez .

    A fost execelenta, aromata si lejera o explozie de culoare si arome asa cum este intotdeauna  bucataria chinezeasca .

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu bambus si legume aromate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Adinacarla 1

27.06.2010, 00:50

Ce fain Sylvia ca ai asa vacanta frumoasa.
Si eu abia astept vacanta..nu e asa lunga ca si a ta dar e bine si atat..noi plecam pe 5 luna viitoare...
vacanta placuta inca o data...

maxion 1

12.03.2011, 23:35

unde ai gasit muguri de bambus? ca la marchet nu prea le gasestii

floryssunga 1

06.07.2013, 21:08

super.imi place ,si yo sunt mare amatoare de mancare chinezeasca.mie imi iese mai buna acasa decat la restaurant.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti