Pui cu ceapa caramelizata

de aziz in Pui, 6 Apr 2012 | 7090 vizualizari

 

Astazi avem o reteta dulce- picanta perfect sincronizata cu un orez basmatti ...un fel de tagine....

 

INGREDIENTE

  • carne de pasare in functie de portii
  • o ceapa mare alba daca aveti puneti si una mai mica rosie
  • 50 ml ulei de masline sau porumb
  • o lingurita zahar
  • un betisor de scortiscoara sau o jumatate lingurita scortisoara pudra
  • o jumatate lingurita camun
  • o jumatate lingurita pudra de coriandru
  • o steluta anis eu nu am avut
  • o lingurita fulgi de chilli
  • 50 gr rosii uscate (eu nu am avut )
  • 50 ml otet din vin rosu
  • 300 ml apa
  • sare, piper
  • orez basmatti in functie de cate portii doriti
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ceapa caramelizata:

Se condimenteaza carnea si se lasa la frigider cateva ore. Punem jumatate din ulei intr-o tigaie si lasam pana incepe sa sfaraie si adaugam carnea pana devine aurie. Scoatem carnea adaugam restul de ulei si punem ceapa taiate pestisori 8-10 minute pana devine sticloasa. Micsoram focul adaugam peste ceapa zaharul si lasam ceapa la caramelizat alte 15 minute amestecand ocazional. Cand totul este maroniu inchis, adica caramelul este gata adaugam otetul din vin rosu si amestecam pana lichidul dispare la jumatate nu dureaza mult ca se evapora repejor.

Acum adaugam batul de scortisoara si steluta de anis si restul condimentelor macinate pentru un minut . Acum punem si carnea , rosiile uscate , apa si lasam sa fiarba la foc mic impreuna pentru 20 minute acoperit la foc mediu.

Se prepara intre timp orezul basmati ,care este bine sa stea la inmuiat in apa fierbinte cam 15 minute inainte de preparare. Se clateste sub jet de apa rece apoi se caleste o ceapa micuta in doua linguri de ulei adaugam orezul scurs bine de apa .La fiecare pahar de orez se pun 2 pahare de supa limpede. Dintr-un pahar de 300 ml cu orez ies doua portii. Important este sa folositi acelasi pahar pentru orez cat si pentru supa. Daca nu aveti supa puneti apa si condimentati dupa gust. Eu pun supa ,sare si piper negru macinat.

Se serveste orezul impreuna cu carnea de pui si ceapa caramelizata. Puteti adauga seminte de pin prajite daca doriti....

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ceapa caramelizata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ceapa, ciuperci si usturoi