Pui cu chutney de smochine si ulei de trufe cu garnitura de cuscus cu sofran si menta

de papabundetot in Pui, 16 Iun 2013 | 558 vizualizari

 

Am vrut sa fac in weekend ceva rapid dar si deosebit totdata si pentru ca o mare parte din ingrediente le aveam deja…am decis sa le combin.Pot spune ca a fost de mare succces mancarica mea asa ca o recomand cu drag celor care vor sa o incerce.

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe de pui dezosate (taiate fiecare in 2 buc)
  • sos soia,
  • curry
  • chutney de smochine (de la lidl)
  • ulei de masline cu aroma de trufe (tot de la lidl)
  • chilly
  • usturoi
  • 2-3 catei coriandru verde
  • 1 cutie de cuscus
  • o legatura de menta
  • zeama de la o lamaie,
  • putin sofran…pentru culoare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu chutney de smochine si ulei de trufe cu garnitura de cuscus cu sofran si menta:

Am facut o marinata pentru pui din sos soia,curry si chilly in care am lasat cam o ora pulpele sa stea.Apoi am pus putin ulei cu trufe intr-o tigaie 2 catei de usturoi si am lasat putin pe foc ca usturoiul sa isi elibereze aroma,am adaugat apoi pulpele cu tot cu marinata in care au stat,2 lingurite de chutney de smochine (e un fel de dulceata mai subtire) si am lasat la foc mic pana cand pulpele s-au patruns bine pe ambele parti si la final am pus si cateva frunze de coriandru verde.

Separat am pus apa la fiert intr-o oala (pentru cuscus) ,la o cana de cus cus 2 cani de apa fiarta. In blender am pus menta si zeama de la o lamaie si am amestecat.Cand apa a dat in clocot am pus-o peste cuscus,am adaugat si menta din blender si cateva fire de sofran,am amestecat totul bine si am pus capacul pentru 5-7 minute cat sa se umfle cuscusul.

La final am servit cuscusul langa pui…delicios si usor de facut.

Pofta mare!

 

COMENTARII (2)

Anett

Anett 1

16.06.2013, 12:36

hmmm aromata si buna!

papabundetot

papabundetot 1

16.06.2013, 13:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24