Pui cu ciuperci in sos de rosii

de Andra_Constantinescu in Pui, 28 Iul 2016 | 21225 vizualizari

 

Imi place foarte mult sa gatesc pui cu sos de rosii si de data aceasta am incercat si cu ciuperci. Un deliciu, mai ales servit cu mamaliguta.

 

INGREDIENTE

  • 200 g muschiulet de pui
  • 200 g pulpe dezosate de pui
  • 4-5 linguri ulei
  • sare
  • o jumatate de lingurita boia de ardei dulce
  • 600 ml apa
  • 250 g ciuperci champignon
  • o conserva de 400 g de rosii intregi decojite
  • 3 frunze proaspete de busuioc
  • o foaie de dafin
  • cateva boabe de piper negru
  • putin maghiran uscat
  • 2-3 graunti de usturoi
  • 2-3 fire de patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci in sos de rosii:

Carnea se taie bucatele, se spala, se da cu sare si cu boia de ardei dulce, apoi se pune la foc intr-un wok impreuna cu 4-5 linguri de ulei si 300 ml apa. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba pana cand scade apa. 

Ciupercile se spala si se feliaza, apoi se pun peste carne, presarand putina sare peste ele. Se calesc putin, apoi se adauga o cana cu apa si se lasa sa fiarba. 

Rosiile se dau prin robot pentru a obtine suc. 

Cand carnea si ciupercile sunt gata, se adauga sucul de rosii impreuna cu 50 ml apa, 3 frunze proaspete de busuioc, o foaie de dafin, cateva boabe de piper negru si putin maghiran uscat si se mai fierb circa 5 minute, pana cand sosul se leaga.

Dupa ce mancarea se racoreste putin, se adauga grauntii de usturoi curatati, spalati si pisati si patrunjelul spalat si tocat. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Ruladă de pui cu spanac