Pui cu ciuperci shiitake

de Brindusa in Pui, 21 Mar 2010 | 9971 vizualizari

 

Ciupercile shiitake, se cultiva in estul Asiei, sunt uscate si apoi exportate in multe tari. Aceste ciuperci apar in multe mancaruri chinezesti, vietnameze, tailandeze si japoneze.


 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui ,taiat fasii subtiri
  • 10 ciuperci shiitake, hidratate si taiate fasii
  • 2 cepe verzi
  • 1 cutie muguri de fasole soia
  • 1 cutie porumb mic
  • 1 lingurita condiment 5 Arome
  • 2 linguri sos soia
  • 1/2 cana apa in care au stat ciupercile
  • taietei de orez
  • 5 linguri ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci shiitake:

Condimentul 5 Arome (5 Spice) aici

Intr-un wok incalzeste uleiul, pune condimentul si stir- fry puiul, in transe. Scoate puiul si stir- fry ciupercile, apoi adauga pe rand ceapa, porumbul si mugurii de fasole. Pune inapoi carnea, adauga sosul de soia si apa si lasa pana ce carnea e complet facuta.

Pune taieteii de orez in apa fiarta si lasa-i 20 minute. Scurge-i de apa si serveste-i alaturi de mancare.

TIPS-URI

1

Ciupercile pentru a putea fi folosite in mancare, mai intai trebuie hidratate minim 2 ore in apa rece. Li se taie apoi piciorusul (care e cam tare).

2

Ciupercile shiitake au si proprietati curative. Sunt singurele vegetale care contin vitamina D, de aceea sunt importante in tratamentul osteoporozei, mai ales pentru vegetarieni. De asemenea reduc hipertensiunea, previn formarea calculilor biliari si intaresc sistemul imunitar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci shiitake" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cuscus cu pui si legume