Pui cu ciuperci sub crustă de piure

de madi_marin in Pui, 24 Aug 2013 | 4022 vizualizari

 

Un fel de Plăcinta ciobanului…Am găsit mai multe variante ale retetei, eu insă am pregătit-o cu ce aveam prin frigider. Nu pot să spun decât că a ieşit foarte gustoasă şi e şi aspectuoasă.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe mari de pui
  • 500 g ciuperci brune
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 plic supă-cremă de pui
  • 1/2 conservă cubuleţe de roşii
  • mărar
  • piper

Pentru crustă:

  • 4 cartofi mai mari
  • 2 gălbenuşuri
  • 50 g caşcaval ras fin
  • sare
  • mărar
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci sub crustă de piure:

Se pune carnea la fier cu morcovul. Când sunt gata se scot din supă ( care se păstrează) şi se lasă la răcit.

Între timp se pun cartofii cubuleţe la fiert cu puţină sare.

În puţin ulei se adaugă ceapa tocată mărunt şi se căleşte câteva minute, după care se adaugă ciupercile curăţate şi tăiate cu cubuleţe, carnea curăţată de pe oase şi mărunţită şi morcovul fiert tăiat cubuleţe. Se amestecă totul şi se lasă la foc mic. Nu e nevoie de apă pentru că ciupercile îşi vor lăsa apa lor.

Praful de supă-cremă se amestecă cu 1 cană de apă fiartă şi se pune la foc mic amestecând mereu (atenţie că se îngroaşă repede). Se toarnă peste compoziţia de ciuperci  împreună cu roşiile cubuleţe. Se dă vasul deoparte.

Se pregăteşte din cartofi un piure foarte fin în care se adaugă gălbenuşurile , caşcavalul ras , mărarul şi un praf de sare. Se omogenizează bine compoziţia.

Tocana de pui cu ciuperci şe pune într-un vas mai mare sau în vase individuale, după care se adaugă deasupra cu un spritz sau cu o lingură piureul.

Se dau la cuptorul încins pentru 15 minute, după care preparatul se poate servi.

E bun şi cald şi rece!

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

Pui cu ciuperci sub crustă de piure-0
Pui cu ciuperci sub crustă de piure-1

COMENTARII (38)

Krystyan Trendy 1

11.12.2013, 11:42

arata minunat

Lia_ 1

01.03.2014, 23:36

Madi, desi sigur am mai comentat, felicitari din nou pentru reteta, pentru prezentarea buna de pus in cea mai pretentioasa revista, felicitari pentru premiul castigat!

madi_marin 1

02.03.2014, 09:01

Lia... iti multumesc! Felicitari si tie ! Ma bucur mult ca ai castigat premiul cel mare!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04