Pui cu ciuperci,mazare,porumb si sos de smantana

de Valclaudia in Pui, 7 Feb 2016 | 992 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 1 ceapa potrivita
  • 2-3 linguri ulei
  • 300 gr. ciuperci feliate si congelate
  • 200 gr. mazare congelata
  • 1/2 cana apa plata
  • 1/2 conserva porumb dulce
  • 200 gr. smantana pentru gatit
  • sare si piper dupa gust
  • 1/2 lingurita boia dulce
  • marar si patrunjel
  • optional, la servire fulgi de chili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci,mazare,porumb si sos de smantana:

Pulpele de pui se spala sub jet de apa rece, apoi se transeaza in doua.

Ceapa se curata, se spala si se taie marunt.

Punem ceapa la calit in ulei, 2-3 minute la foc mare.

Reducem apoi focul, adaugam pulpele ciupercile congelate.

Lasam la foc potrivit cca 15 minute, apoi adaugam mazarea congelata si 1/2 cana apa plata.

Fierbem mancarea alte 10 minute, timp in care apa scade.

Asaugam boabele de porumb din conserva, scurse de apa in care au fost conservate, apoi smantana pentru gatit.

Cu focul redus mai fierbem mancarea 10 minute, apoi indepartam pielea de pe pulpe, presaram putina boia dulce pentru gust si culoare, marar si patrunjel si servim.

Cine prefera mancarea picanta isi poate presara in farfurie fulgi de chili dupa gust.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Pui cu ciuperci,mazare,porumb si sos de smantana-0
Pui cu ciuperci,mazare,porumb si sos de smantana-1
Pui cu ciuperci,mazare,porumb si sos de smantana-2
Pui cu ciuperci,mazare,porumb si sos de smantana-3
Pui cu ciuperci,mazare,porumb si sos de smantana-4
Pui cu ciuperci,mazare,porumb si sos de smantana-5
Pui cu ciuperci,mazare,porumb si sos de smantana-6
Pui cu ciuperci,mazare,porumb si sos de smantana-7
Pui cu ciuperci,mazare,porumb si sos de smantana-8
Pui cu ciuperci,mazare,porumb si sos de smantana-9

COMENTARII (12)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

08.02.2016, 09:32

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

08.02.2016, 18:37

d d d

elucubratiiculinare

elucubratiiculinare 1

08.02.2016, 18:38

d

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!