Pui cu conopida

de Dana_Retetegg in Pui, 23 Noi 2012 | 5073 vizualizari

 

Eu pana acum 2-3 ani nu mancam conopida decat murata, iar acum o savurez in multe variante. E chiar gustoasa :)

 

INGREDIENTE

  • carne de pui (eu am pus 2 pulpe si 1/2 piept),
  • 500 - 600 g conopida,
  • 1 ceapa,
  • 1 morcov,
  • 1 ardei rosu,
  • 3-4 linguri bulion sau ketchup de casa,
  • 1 rosie,
  • 2-3 linguri ulei,
  • sare,
  • piper,
  • busuioc,
  • cimbru,
  • putina boia dulce,
  • patrunjel.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu conopida:

Conopida am avut-o deja semi-fiarta (in apa cu sare, putin otet, boabe de piper si foi de dafin) pentru conopida pane, dar se poate pune si cruda.

Carnea de pui bine spalata am portionat-o.

Intr-o cratita am incins uleiul si am pus la calit ceapa tocata marunt, morcovul ras si carnea de pui.

Am adaugat un pahar cu apa si am pus capacul lasand sa fiarba innabusit 20-25 de minute. Am mai amestecat din cand in cand.

Am adaugat apoi ardeiul tocat si am mai lasat 10-15 minute.

Spre final am pus conopida rupta in buchetele. (daca folositi conopida cruda o puneti impreuna cu ardeiul).

Am adaugat apoi rosia decojita si tocata marunt, bulionul si condimentele. Am mai lasat pe foc 10 minute.

Apoi am pus patrunjelul si am oprit focul.

Am servit fierbinte cu mare pofta :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu conopida" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de conopida cu pui