Pui cu creveti si vin rosu dulce

de anaiordan in Fructe de mare, 5 Oct 2009 | 7683 vizualizari

 

E o reteta greceasca pe care am vazut-o la ei la televizor...sincer...e dementiala...vinul rosu pe care il folosesc la reteta asta da un gust aparte la reteta..Eu am adaptat un pic reteta punandu-i in plus ciupercile...si eu zic ca a iesit si mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 500g creveti decorticati
  • 500g carne de pui-eu am folosit un piept de pui imeens
  • rosii cubulete in suc de rosii, sau se pot folosi 2-3 rosii proaspete decojite si taiate cubulete
  • 1 ceapa medie
  • 500g ciuperci proaspete-se pot folosi si din conserva
  • sare, piper, busuioc, oregano, paprica
  • ulei de masline
  • o canuta mica de apa, aproximativ 150ml
  • un pahar de vin rosu dulce-reteta este cu un vin specific de aici...dar cred ca iese bun si cu un vin rosu dulce de la noi.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu creveti si vin rosu dulce:

Se pune ceapa la calit in uleiul incins, apoi se pune puiul impreuna cu apa si se lasa sa fiarba pentru 20-30 minute pana cand puiul este aproximativ facut.


Daca folositi ciuperci proaspete, cum am facut eu, cel mai bine e sa le fierbeti separat pentru a nu lasa acea zeama neagra in mancare.


Cand puiul este aproape gata se pune vinul si se lasa sa prinda culoare rosiatica. Apoi dupa cateva minute se adauga rosiile taiate cubulete si ciupercile.


Se adauga si condimentele si daca aveti creveti proaspeti ii adaugati si pe acestia si mai lasati la fiert pentru 20 minute, sa fiarba si crevetii cu toate aromele. Daca aveti creveti congelati semifierti, cum am avut eu, ii puneti cam cu 10 minute inainte de a stinge focul.



Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui cu creveti si vin rosu dulce 8476
retete culinare - Pui cu creveti si vin rosu dulce 8477
retete culinare - Pui cu creveti si vin rosu dulce 8478

COMENTARII (10)

luminita20_2006 1

21.10.2009, 19:07

dementiala

anaiordan 1

23.10.2009, 18:26

chiar a fost interesant amestecul de arome...

adry88 1

13.05.2011, 16:10

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Mena
  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

  • 29

    J

  • 30

    V

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!