Pui cu creveti si vin rosu dulce

de anaiordan in Fructe de mare, 5 Oct 2009 | 12536 vizualizari

 

E o reteta greceasca pe care am vazut-o la ei la televizor...sincer...e dementiala...vinul rosu pe care il folosesc la reteta asta da un gust aparte la reteta..Eu am adaptat un pic reteta punandu-i in plus ciupercile...si eu zic ca a iesit si mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 500g creveti decorticati
  • 500g carne de pui-eu am folosit un piept de pui imeens
  • rosii cubulete in suc de rosii, sau se pot folosi 2-3 rosii proaspete decojite si taiate cubulete
  • 1 ceapa medie
  • 500g ciuperci proaspete-se pot folosi si din conserva
  • sare, piper, busuioc, oregano, paprica
  • ulei de masline
  • o canuta mica de apa, aproximativ 150ml
  • un pahar de vin rosu dulce-reteta este cu un vin specific de aici...dar cred ca iese bun si cu un vin rosu dulce de la noi.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu creveti si vin rosu dulce:

Se pune ceapa la calit in uleiul incins, apoi se pune puiul impreuna cu apa si se lasa sa fiarba pentru 20-30 minute pana cand puiul este aproximativ facut.

Daca folositi ciuperci proaspete, cum am facut eu, cel mai bine e sa le fierbeti separat pentru a nu lasa acea zeama neagra in mancare.

Cand puiul este aproape gata se pune vinul si se lasa sa prinda culoare rosiatica. Apoi dupa cateva minute se adauga rosiile taiate cubulete si ciupercile.

Se adauga si condimentele si daca aveti creveti proaspeti ii adaugati si pe acestia si mai lasati la fiert pentru 20 minute, sa fiarba si crevetii cu toate aromele. Daca aveti creveti congelati semifierti, cum am avut eu, ii puneti cam cu 10 minute inainte de a stinge focul.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu creveti si vin rosu dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

anaiordan 1

23.10.2009, 18:26

chiar a fost interesant amestecul de arome...

adry88 1

13.05.2011, 16:10

abstract01 1

13.06.2019, 00:42

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Scoici si caracatita