Pui cu dovlecei, broccoli si sos beschamel

de Oana in Pui, 27 Feb 2010 | 6271 vizualizari

 

Super rapid si plin de vitamine! Mancare gatita la steamer.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe intregi dezosate
  • 2 dovlecei tineri
  • cateva buchetele de broccoli proaspat
  • sare
  • piper alb
  • condimente pentru pui: boia dulce, usturoi granulat, menta, cimbru, ceapa verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • sos beschamel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu dovlecei, broccoli si sos beschamel:

Puiul se curata de grasime si piele, se spala, se aseaza in vasul steamer-ului, se stropeste cu ulei de masline si se condimenteaza dupa gust cu diferite ierburi aromate uscate.


Dovleceii se spala, se taie coditele si se taie pe lung in bastonase mai groase. Buchetelele de broccoli se spala, apoi se aseaza impreuna cu dovleceii in vasul de deasupra al steamer-ului. Se condimenteaza cu sare si putin piper alb. Se seteaza la 40 de minute, iar vasul cu legume se scoate dupa 15 minute.


Se servesc cu sos beschamel.

 

TIPS-URI

1

In loc de sos beschamel se pot servi cu un sos din iaurt, marar si usturoi.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui cu dovlecei, broccoli si sos beschamel 19561
retete culinare - Pui cu dovlecei, broccoli si sos beschamel 19562
retete culinare - Pui cu dovlecei, broccoli si sos beschamel 19563
retete culinare - Pui cu dovlecei, broccoli si sos beschamel 19564
retete culinare - Pui cu dovlecei, broccoli si sos beschamel 19565

COMENTARII (3)

crisad 1

27.02.2010, 21:17

f bine arata piticii au mancat ?

Oana 1

27.02.2010, 22:10

Crisa, da Celui mic i le-am pasat cu furculita, din toate legumele, plus carnita si o lingura de sos si a iesit ceva cremos, ca un piure, tot a papat! Fitzulica de Vlad a mancat o bucata de pui si cam 3-4 gurite din fiecare leguma, cu sos deasupra, dar fara broccoli, nornal, nu-i place de nici o culoare..Il mai pacalesc cu broccoli in ciorbe, dar daca pun doar tulpina aia verde, fara buchetel, ca vede

crisad 1

28.02.2010, 10:53

alexu meu papa doar carnita pe cel mic il mai pacalesc inca cu tot felul de legume

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI