Pui cu fructe si galuste de paine

de alldaycooking in Pui, 31 Oct 2011 | 3469 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pieptul de pui la cuptor:
  • 1 piept de pui cu os
  • 1 portocala
  • 2 mere
  • feliute subtiri de slanina (se poate folosi bacon)
  • rozmarin macinat
  • ghimbir macinat
  • boabe de coriandru
  • Galuste de paine:
  • 400 gr paine mai veche
  • 400 ml lapte
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 lingura de unt
  • sare
  • nucsoara
  • patrunjel verde
  • ierburi de Provence
  • 2 oua
  • 2 linguri de gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu fructe si galuste de paine:

Pieptul de pui l-am asezat intr-o tava ceramica, am asezat feliutele de slanina din loc in loc, am presarat condimentele si fructele taiate felii mari. Am adaugat putina apa si am acoperit totul cu hartie de copt. Am introdus tava in cuptor la 200 grade Celsius.

Pentru galuste am calit in unt ceapa si morcovul ras pe razatoarea mica. Painea am maruntit-o si am inmuiat-o in laptele cald. Peste paine am pus ceapa si morcovul, 2 oua, patrunjelul verde tocat marunt, condimentele si grisul. Am omogenizat compozitia, apoi am impartit-o in 2 jumatati. O jumatate am asezat-o pe hartie de copt, am rulat-o, am invelit-o intr-un prosop pe care l-am legat la capete si am fiert 40 de minute. Cea de-a doua jumatate, am copt-o in Ramekin-uri.

Varianta fiarta este mai densa, pe cand cea coapta este mai aerata, dar ambele sunt foarte bune!

Cand pieptul de pui a fost facut, l-am feliat si l-am stropit cu putin din sosul format in tava. Merele au fost o surpriza foarte placuta, dulceata lor s-a potrivit foarte bine cu galustele de paine, la care s-a simtit pegnant gustul ierburilor de Provence si a nucsoarei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu fructe si galuste de paine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui umplut cu ardei si cascaval cu garnitura de legume la cuptor