Pui cu lamaie in stil chinezesc

de Oana in Pui, 18 Ian 2010 | 13752 vizualizari

 

Reteta Video Jug

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • un ou
  • 4-5 linguri amidon de porumb
  • 50 ml apa sau supa de pui
  • 90 ml suc de lamaie
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 2 lingurite ghimbir ras
  • 1 capatana de usturoi
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura sos dulce-picant
  • 1 lingura zahar brun
  • 1,5 lingurita cu amidon dizolvat intr-o lingura cu apa
  • 1 fir mare de ceapa verde
  • 1 lingura seminte de susan
  • o mana frunze de coriandru proaspat
  • ulei de alune sau orice alt tip de ulei (am pus de floarea soarelui)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu lamaie in stil chinezesc:

Pieptul de pui se spala si se taie in fisii de marimea unui deget. Oul se bate intr-un bol. Se tavaleste puiul prin amidon, apoi prin ou si iar prin amidon, se aseaza toate bucatile p o farfurie, apoi se incinde putin ulei intr-o tigaie sau wok si se prajesc pe ambele parti pana devin aurii.

Se scoate puiul pe o farfurie tapetata cu servetele de bucatarie sa absoarba excesul de grasime.

Se pregatesc celelalte ingrediente: usturoiul se piseaza, ghimbirul se rade pe razatoarea mica, ceapa verde se taie subtite pe diagonala, semintele de susan se prajesc ntr-o tigaie teflonata, fara ulei, pana devin usor aramii.

Se amesteca intr-un bol urmatoarele: sucul de lamaie, apa sau supa de pui, sosul de soia, sosul picant si zaharul.

Se pune la incins putin ulei in wok, cam 2-3 linguri, apoi se adauga usturoiu,l, coaja de lamaie si ghimbirul, se amesteca 30 de secunde, la foc mic, apoi se toarna sosul de lamaie si se lasa sa clocoteasca, se adauga amidonul dizolvat in apa si se amesteca pana se ingroasa. Se adauga bucatile de pui in sos si se lasa 2 minute pe foc, sa se intrepatrunda aromele, amestecand din cand in cand. La final se adauga ceapa, semintele de susan si coriandrul, se amesteca bine si se opreste focul.

Noi am mancat cu orez simplu, fiert si cu putin unt in el, un deliciu!

 

 

TIPS-URI

1

Sosul dulce-picant se poate inlocui cu un ardei iute taiat rondele fine, ca n reteta originala.

2

Se adauga si o lingura cu condimente asiatice, daca aveti, pentru o savoare originala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu lamaie in stil chinezesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Oana 1

19.01.2010, 12:28

Wow, ma bucur ca va place! SE face foarte repede papica in wok Si mai am in plan cateva retete chinezesti

elena1988 1

15.03.2011, 13:40

foarte bine arata

Michael 1

10.04.2011, 21:40

Foarte gustos numai ca eu inainte de a pune carnea am mai adaugat si vre-o 3 linguri de maioneza de casa. Am facut la fel orez alb, dar oricum se cere shi o salata Mersi Oanei

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute aromate la cuptor