Pui cu lamaie la cuptor

de Doralinda in Pui, 22 Mai 2013 | 13392 vizualizari

 

In Grecia, se foloseste foarte multa lamaie dupa cum se stie, deci chiar daca pare foarte acra reteta, nu va speriati, nu este! La aceasta reteta, de fapt se foloseste un pui intreg, dar cum la mine doar copiii mananca pui, am preparat doar pulpele.

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe pui (sau un pui intreg)
  • 120 ml zeama de lamaie proaspata
  • sare
  • piper
  • oregon
  • 1-1,5 kg cartofi taiati bucati
  • 110 ml ulei masline
  • 50 gr unt in bucatele
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu lamaie la cuptor:

Spalati puiul (sau pulpele), scurgeti de apa si puneti intr-un vas ptr cuptor (eu am folosit vas roman). Turnati peste pui jumatate din cantitatea de zeama de lamaie, sare si piper. Puneti in jurulul puiului cartofii si turnati restul de zeama de lamaie, amestecati putin, dupa care puneti uleiul, sarea, piperul si oregano. Puneti bucatelele de unt deasupra la cartofi, acoperiti tava cu o foaie de aluminiu sau daca aveti roman, cu capacul si lasati la cuptorul preincalzit la 180 C ptr cca 1 ora si jumatate.

Cu 15 minute inainte de a se termina timpul, descoperiti si lasati sa prinda o culoare aurie. In timpul coacerii, verificati daca e nevoie de putina apa ( in vas roman, nu e nevoie). NU puneti de la inceput apa, lasati intai sa fiarba in zeama lui cu lamaia si untul.

TIPS-URI

1

daca doriti mai crocant, la sfarsit cand descoperiti vasul, puteti ungeti cu putina miere de albine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu lamaie la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
O reteta de vis: Pui cu portocale la cuptor