Pui cu lamaie si nuci

de laura_n in Slow Cooking, 9 Sep 2015 | 867 vizualizari

 

Recunosc ca am cam gatit la foc continuu in ultimul timp, insa imi si place, mai ales cand am un aliat de nadejde, Crock Pot Slow Cooker.
Astazi am pregatit pui in sos de 5 stele. A iesit grozav, a fost gatit inabusit, am pus cateva ingrediente care combinate, au dus la trei de DA din partea baietilor mei :))))

 

INGREDIENTE

  • - 4 copanele de pui
  • - 4 aripioare de pui
  • - o lamaie
  • - o lingurita mica de mustar
  • - 2 catei usturoi
  • - un cub unt cu sare
  • - cateva boabe de piper negru
  • - 1 fir praz
  • - cateva rosii cherry
  • - 1 praf turmeric
  • - sare de Himalaya
  • - o mana miez de nuca
  • - 100 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu lamaie si nuci:

Conectam aparatul Crock Pot slow cooker Digital 4,7l la o sursa de curent.

Spalam bucatile de pui. Spalam lamaia cu apa fierbinte si cu un burete curat, abraziv. Feliem lamaia.

In vasul aparatului asezam feliile de lamaie, punem sare, untul si prazul spalat si feliat. Adaugam putin mustar si usturoiul curatat si zdrobit.

Asezam bucatile de carne, presaram un pic de sare, boabe de piper si un praf de turmeric. Tocam grosier miezul de nuca si il presaram peste carne. Adaugam apa. Adaugam rosiile cherry. Acoperim vasul si selectam modul Low a aparatului crock Pot si durata de gatire de 2,5 ore.

Cand este gata, il scoatem pe un platou, strecuram zeama si turnam peste carne. Este demential!

 

RETETA IN IMAGINI

Pui cu lamaie si nuci-0
Pui cu lamaie si nuci-1
Pui cu lamaie si nuci-2
Pui cu lamaie si nuci-3
Pui cu lamaie si nuci-4

COMENTARII (16)

Rocsi 1

09.09.2015, 20:54

MOKUSKA 1

10.09.2015, 09:43

Bya Ralu 1

12.09.2015, 22:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04