Pui cu lamiie si cartofi

de doinas in Pui, 24 Ian 2010 | 1274 vizualizari

 

Aceasta reteta poate constitui cina oricarei seri din saptamina, foarte aromata si racoritoare

 

INGREDIENTE

  • 1 pui
  • 500 gr cartofi
  • 100 ml ulei de masline
  • 2 leg ceapa verde
  • 2 lamii
  • 5 gr boia dulce
  • 1 gr cimbru
  • 2 gr piper
  • 15 gr sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu lamiie si cartofi:

Se spala puiul, se curata cartofii, ceapa se taie pe lungime, lamiile se spala si se taie in opt.


Se aseaza puiul taiat in patru intr-un vas termorezistent. Separat se amesteca condimentele cu uleiul de masline si se unge carnea cu aceasta compozitie. Cartofii se aseaza de jur imprejurul puiului. Se pune apa doar cit sa le acopere si se introduce vasul in cuptor.


Se tine in cuptor cam o ora. Daca se doreste mai rumenit se pot intoarce si pe partea cealalta. Lamiile si ceapa se adauga cu circa 25 min inainte de a scoate vasul din cuptor.

 

COMENTARII (6)

mihaelar63 1

24.01.2010, 19:58

daca este cu lamaie si este la cuptor obligatoriu este bun

Teo 1

24.01.2010, 22:31

orice debut este emotionant,de -asta ai uitat lamaia, nu-i asa?

doinas 1

25.01.2010, 20:52

Fetelor va multumesc pt primire si scuze ca am omis nr de lamii, am rectificat, imi pare rau dar momentan nu am posibilitatea sa pun poze facute de mine. Dar cu toate astea am sa mai postez retete si sper sa placa, iar pe voi va felicit ca aveti niste bloguri impecabile si sunteti foarte talentate.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!