Pui cu legume de vara la ceaun

de Sylvia in Pui, 23 Iul 2010 | 6233 vizualizari

 

Am facut azi aceasta mancare la care ma gandeam de ceva vreme, vroiam ceva lejer si facut la ceaun ….am impresia ca orice gatit in vasul acela mare de fonta ia gust bun si o aroma aparte.
Am folosit ce aveam la indemana prin camara, puteti sa jonglati cu ingredientele si sa puneti ce aveti.

 

INGREDIENTE

  •  cateva bucati de pui,
  • 400 grame de mazare congelata,
  • un morcov mare,
  • o jumatate de ardei rosu,
  • o ceapa echalote,
  • putina sare,
  • piper,
  • o lingura din vegeta mea naturala,
  • 2 linguri de ulei de masline.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume de vara la ceaun:

Preparare: se pune uleiul la incins si se adauga ceapa, morcovul si ardeiul taiate cubulete. Dupa cateva minute adaugam si puiul si il lasam sa se patrunda putin la foc foarte mic.

Condimentam cu sare si piper si adaugam o cana de apa clocotita. Am lasat sa fiarba puiul 10 minute cu vasul acoperit cu capac sa se faca in aburi si apoi am adaugat mazarea si lingura de vegeta naturala.

Am mai lasat inca 10-12 minute pana a scazut apa si a fiert si mazarea. La sfarsit se mai drege cu condimente dupa gust. Ca sa ii dau o forma mai placuta am aranjat pe platou cu o forma patrata, punem la inceput carnea ca sa delimitam spatiu unde poate fi pusa garnitura si apoi umplem forma cu garnitura .

 Extragem cu grija forma si mai decoram cu cateva boabe de mazare. Am mai pus o bucata de carne ca mi se parea cam mica portia

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume de vara la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1000 lei
2999.99 lei
1999.99 lei

COMENTARII (23)

Sylvia 1

25.07.2010, 21:21

Bunica cred ca secretul la vasul de fonta este ca difuzeasac caldura incet si daca faci cu capac se fragezeste foarte bine orice mancare. Eu am un vas de fonta luat de aici cu capac si sunt foarte multumita de el, aici se gasesc peste tot si sunt foarte cautate.

Sylvia 1

25.07.2010, 21:21

Irina multumesc abia astept sa testez si eu reteta ta de sarmale.

epurasha2bb 1

26.07.2010, 14:45

o mancarica gustoasa si o prezentare de exceptie ca de obicei!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui fript in ardei