Pui cu legume in vas roman

de Sylvia in Pui, 19 Feb 2010 | 2625 vizualizari

 

Este una din mancarurile pe care o pregatesc foarte des cu diverse combinatii de legume.

De aceasta data am facut bucati de pui insotite de cartofi intregi, un bulb de fenicul, o ceapa mare si o jumatate de ardei iute.

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui si pulpele taiate bucati
  • un bulb de fenicul
  • o ceapa mare
  • o jumatate de ardei iute
  • o jumatate de kg de cartofi
  • 2 linguri de ulei de masline
  • sare
  • piper
  • condimente in functie de gust si preferinte
  • 2 fire de rozmarn verde si 2 cengute de cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume in vas roman:

  Preparare : se condimenteaza bucatile de pui si se aseaza in vasul roman alaturi de cartofii intregi, bulbul de fenicul taiat feliute si ceapa si ardeiul iute taiat rondele. Turnam peste ele in vasul roman  150 ml de apa cu 2 linguri de ulei de masline, sare, piper si ierburi maruntite, eu am mai adaugat 2 fire de rozmarin verde si cateva crengute de cimbru verde.

  Vasul roman se tine  in apa timp de 15 minute inainte de folosire ca sa se imbibe cu apa, in timp ce sta in cuptor elibereaza  aburi iar  legumele si carnea preparate in el sunt deosebit de fragede si aromate.  Se pune la cuptor cu capac pentru 25 de minute pentru a se preapara la aburi prima etapa.

  Dupa 25 de minute se scoate capacul si se lasa inca 30-40 de minute la cuptor asa pentru a se rumeni frumos friptura si legumele.

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pui cu legume in vas roman-0
Pui cu legume in vas roman-1
Pui cu legume in vas roman-2
Pui cu legume in vas roman-3
Pui cu legume in vas roman-4

COMENTARII (9)

silvi0ara 1

19.02.2010, 21:03

Ce bine arata.

Sylvia 1

20.02.2010, 00:49

Multumesc pentru aprecieri .

elena1988 1

13.03.2011, 19:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41