Pui cu legume si curry

de susu in Pui, 9 Dec 2010 | 3500 vizualizari

 

Eu iubesc acest condiment minunat si anume curry-ul. Il folosesc foarte des la mancaruri si chiar la cele romanesti, unde merge binenteles. Pe langa gustul deosebit ii da si o culoare frumoasa preparatului. Binenteles ca puteti inlocui pieptul de pui cu pulpe dezosate

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui
  • 500 g ciuperci champignon
  • 2 rosii mari
  • 1 ceapa zdravana
  • Cativa catei de usturoi
  • ½ zeama lamaie
  • 1 morcov
  • 3ardei « capiati » copti
  • Ulei de masline
  • 1/3 pachet
  • unt
  • Boia dulce
  • oregano
  • vegeta
  • Curry
  • 1 mana de masline naturale
  • Piper alb
  • Cateva boabe piper rosu
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume si curry:

Carnea se taie cuburi, rosia se paseaza, ceapa si usturoiul se toaca marunt. Puiul se freaca bine cu condimente (curry, piper alb, boia, oregano, putin ulei de masline si orice condimente mai doriti) iar apoi se baga la frigider pentru cateva ore.Ciupercile spalate se taie julien iar morcovul se da prin razatoarea mica. Se incinge o tigaie, se adauga untul si putin ulei de masline. Calim ciupercile bine si coacem ardeii capia. Dupa ce am dat deoparte ciupercile calim separat ceapa si usturoiul dupa care adaugam carnea, morcovul, ciupercile si dupa ce am calit bine adaugam sucul de rosii. Presaram cu sare ardeii si ii acoperim cu un prosop pana la racire dupa care ii curatam de coaja. Punem ciupercile in mancarica, taiem ardeii julien si ii adaugam si pe ei. Mai lasam putin sa se intrepatrunda aromele, potrivim de sare si condimente si adaugam zeama de lamaie. Ciupercile lasa destula apa dar daca mai doriti puteti adauga suplimentar niste supa de carne.

Punem mancarea intr-un vas special pentru cuptor sau repartizam in cateva mai mici, acoperim cu capac si dam la cuptor sa scada bine. Dureaza ceva mai mult la cuptor dar merita asteptarea. Se serveste direct din castroane. Este o mancarica foarte gustoasa si daca inlaturati din condimente e potrivita si pentru cei mici. Aceste oale de lut poroase sau smaltuite sunt nemaipomenite pentru fripturi, sarmale, ardei umpluti, ghiveci si orice altceva faceti la cuptor sau pe plita. Nu prea am rabdare sa le folosesc pe cele care merg la flacara asa ca tot ce prepar bag la cuptor.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui cu legume si curry 69744
retete culinare - Pui cu legume si curry 69745
retete culinare - Pui cu legume si curry 69746
retete culinare - Pui cu legume si curry 69747
retete culinare - Pui cu legume si curry 69748
retete culinare - Pui cu legume si curry 69749
retete culinare - Pui cu legume si curry 69750
retete culinare - Pui cu legume si curry 69751
retete culinare - Pui cu legume si curry 69752
retete culinare - Pui cu legume si curry 69753
retete culinare - Pui cu legume si curry 69754
retete culinare - Pui cu legume si curry 69755
retete culinare - Pui cu legume si curry 69756
retete culinare - Pui cu legume si curry 69757
retete culinare - Pui cu legume si curry 69758

COMENTARII (15)

diaconta 1

09.12.2010, 18:53

Minunat dar in toate oalele ai gatit?nu par a fi prea mici

mamaieelena 1

09.12.2010, 23:25

gustos

-Miti- 1

11.12.2010, 10:28

Ce imi plac oalele tale!!! Oriunde merg mereu incerc sa cumpar macar o farfurie locala!Super bine arata!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S