Pui cu legume si portocale

de anca_rm in Pui, 9 Feb 2016 | 2734 vizualizari

 

Mie imi place combinatie de dulce cu carne asa ca am pus in practica o reteta de pui cu topinambur, varza de bruxelles si portocale .
Aceasta reteta vine si ca raspuns la provocarea din Cutia Misterelor propusa de Simona Georgescu http://pumpkinmona.blogspot.ro/2016/01/provocarea-cutia-misterelor-mistery-box.html.
 

 

INGREDIENTE

  • -1 piept pui
  • -3-4 bucati topinambur
  • -15 bucati varza de bruxelles
  • -1 ceapa rosie
  • -1 catel usturoi
  • -1 cm ghimbir razuit
  • -50 gr unt
  • -1 portocala rosie
  • -sare
  • -piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume si portocale:

Pieptul de pui l-am spalat si l-am fiert timp de 5 minute in apa cu putina sare.

Varza de bruxelles am curatat-o de frunzele vestede si am fiert-o si pe ea putin in apa cu sare (cam 3 minute).

Ceapa si usturoiul le-am taiat solzisor, ghimbirul l-am razuit, portocala am curatat-o de coaja si am taiat-o cubulete iar topinamburul l-am spalat, curatat si facut cubulete.

Intr-un castron am pus ceapa, usturoiul, topinamburul, ghimbirul, portocala si pieptul de pui. Deasupra am pus bucatele de unt, sare si piper si le-am amestecat putin.

Punem totul intr-un vas termorezistent si adaugam varza scursa de apa.

Dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 20 minute maxim.

Serviti cald cu smantana sau branzeturi deasupra.

 

 

 

TIPS-URI

1

in loc de topinambur se pot pune cartofi

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume si portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

alilianaa 1

09.02.2016, 16:05

trebuie sa fie bun!

mirela0911 1

09.02.2016, 20:48

Bun trebuie sa fi fost!

mamaieelena 1

21.02.2016, 17:33

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Aripioare picante a la KFC