Pui cu macaroane

de cristeena20 in Pui, 17 Feb 2014 | 23067 vizualizari

 

Acest fel de mancare e pe lista mancarurilor de casa preferate cu pui. Normal eu faceam tocanita de pui separat, dupa cum toata lumea o stie, dar sotul meu m-a invatat ca daca fierb pastele in sos e si mai buna...si a avut dreptate . Duminica am facut-o si am zis sa va arat ce a iesit...

 

INGREDIENTE

  • 1 pui (eu am avut 1/2 de cocos de casa care face cat un pui de la magazin)
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 ardei gras rosu
  • o bucatica mica de carnat afumat
  • ulei de masline
  • sare, piper, delikat, sos picant (dupa gust)
  • un pahar de vin alb
  • 1 lingura pasta de rosii
  • pasta de ardei gras
  • 1 pachet de macaroane (de preferinta mici)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu macaroane:

- Portionam puiul 

- Intr-o cratita incapatoare calim ceapa bine in ulei  si adaugam ardeiul si carnatul taiat cubulete mici. Adaugam bucatile de pui si amestecam, patrunzandu-le bine pe toate partile, apoi adaugam pasta de rosii, pasta de ardei, sare, piper, sos picant, delicat si turnam vinul. Lasam 2-3 minute si apoi punem apa fierbinte, cat sa acopere puiul. Lasam la foc mic sa se fiarba bine carnea. Eu am pus la oala cu presiune; Referitor de timpul de gatit trebuie sa tinem cont de tipul de carne. Puiul de casa ia mai mult timp de gatit pe cand puiul din comert se face mult mai repede.

- Cand e bine foarta , gustam de condimente si apoi adaugam la nevoie inca putina apa fierbinte t  cat sa acopere carnea si usturoi pisa. Adaugam pastele si acoperim cu capac pt cca 10 minute. Amestecam doar daca e nevoie. 

- Pofta mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu macaroane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Taitei cu pui la cuptor