Pui cu mango

de Bucataras in Pui, 4 Apr 2009 | 5969 vizualizari

 

“Pui cu mango (buuuun, dulce, acrisor si picant) cu orez simplu, gatit de o pustoaica simpatica de 18 ani (eu adica :P)”, ne-a scris Iulia …

 

INGREDIENTE

  • piept de pui taiat cubulete
  • 1 mango copt
  • jumatate de ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • ketchup/sos de rosii
  • sos de soia
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
  • pudra de curry
Portii: -1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu mango:

Incingem o tigaie cu trei linguri de ulei de masline, punem ceapa taiata si amestecam incontinuu, pe foc mediu spre mare, pana cand ceapa incepe sa capete o culoare aurie, dupa care punem ardeiul gras taiat, apoi pieptul de pui si amestecam ca sa se rumeneasca puiul pe toate partile (nu trebuie sa fie patruns).

(Intre timp va sfatuiesc sa puneti orezul la fiert, ca sa se faca odata cu puiul sau inaintea lui.)

Dupa ce puiul se rumeneste punem cubuletele de mango, peste care adaugam aprox. 200ml apa (in reteta originala se vorbea de supa de pui, deci puneti ce aveti la indemana, si apa merge foarte bine), 2-3 linguri de ketchup sau sos de rosii, o lingurita de sos de soia, sarea, piperul si pudra de curry, amestecam toate, dam focul mai mic si acoperim tigaia cu un capac. Lasam pe foc mediu cam 25 min, amestecand din cand in cand; va veti da seama ca e gata atunci cand sosul scade aproape de tot.

Se serveste cu orezul alb; arata bine, are un gust foarte bun, e destul de light si usor de facut. Pofta buna!

 

COMENTARII (7)

Bucataras 1

07.01.2009, 21:39

In week-end il incerc si eu

AnyCostescu 1

07.02.2013, 15:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41