Pui cu masline , in stil italian

de Sidy in Pui, 12 Sep 2010 | 2609 vizualizari

 

Reteta am primit-o de la o prietena de-a mea din Elvetia...am fost sceptica cand am citit-o dar am zis fie ce-o fi ca eu tot am sa o testez...
Cristina iti multumesc tare mult de idee si sa stii ca farfuriile nici nu au mai trebuit spalate...s-a lins tot din ele...

 

INGREDIENTE

  • Carne de pui
  • 6 linguri ulei de masline
  • 5-6 cepe mici
  • 3 catei usturoi
  • 250 ml supa pui
  • 250 ml vin alb
  • citeva sardine din conserva
  • 1 lamaie
  • 70 g masline fara samburi
  • patrunjel verde
  • sare
  • piper
  • boia
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu masline , in stil italian:

Carnea se spala si se usuca bine apoi se asezoneaza  cu sare ,piper. boia si se prajeste in ulei de masline pina devine aurie.

Se scoate din wok si se pune pe servetel absorbant.

In uleiul ramas in wok punem ceapa si usturoiul presate fin, vinul si supa.Sardelele se taie marunt( eu am pus ton), lamaia se taie felii si se adauga impreuna cu sardelele un sosul format.

Punem si carnea de pui si lasam sa fiarba aproximativ 30 minute. Mai adaugam sare si piper daca este necesar.

Cind e gata se presara patrunjel verde deasupra si se serveste cu piure de cartofi si cu orez.

 

RETETA IN IMAGINI

Pui cu masline , in stil italian-0
Pui cu masline , in stil italian-1
Pui cu masline , in stil italian-2
Pui cu masline , in stil italian-3
Pui cu masline , in stil italian-4
Pui cu masline , in stil italian-5
Pui cu masline , in stil italian-6
Pui cu masline , in stil italian-7

COMENTARII (11)

jolygina 1

12.09.2010, 12:17

si cu 5 furcile dupa mine

nadina73 1

12.09.2010, 15:10

si eu am trecut-o la favo

adry88 1

08.05.2011, 16:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04