Pui cu miere si smochine

de marcela1979 in Pui, 2 Noi 2014 | 3503 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe de pui
  • 4 smochine
  • 1 ceapa rosie
  • 2 catei de usturoi
  • 2 lg ulei de masline
  • 1 lgt scortisoara
  • 1 lgt ghimbir
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt piper
  • 1 lg miere de albine
  • 1 lgt curcuma
  • 1 vf cutit sofran pudra
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu miere si smochine:

Intr-o tigaie se incinge 2 lg de ulei de masline ,se pun pulpele de pui fara piele si se lasa sa se inabuse putin,se adauga ceapa tocata marunt si usturoiul tocat marunt.Se adauga condimentele:scortisoara,ghimbirul,sare,piper,curcuma si sofranul,si se lasa sa se inabuse putin.Dupa 5 minute se pune mierea,apa sau supa de pui ,cat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba carnea Cand carnea este fiarta ,lasam sa scada sosul apoi adaugam smochinele taiate in patru,acoperim tigaia si mai lasam 5 min sa fiarba dar sa nu se transforme in gem.

Se serveste cu cus-cus,orez sau simpla .

TIPS-URI

1

Inainte sa pui sofranul se dizolva intr-un pic de apa calduta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu miere si smochine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu susan si miere