Pui cu nuci

de meosiris in Pui, 28 Feb 2012 | 909 vizualizari

 

Reteta preluata de pe siteul e-retete.ro .

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 2 frunze de dafin
  • 1/2 lingurita de sare.
  • Sosul de nuci:
  • 80g nuca
  • 5 fire patrujel
  • 2 frunze de ceapa verde
  • 1 felie paine fara coaja
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 1 catel de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita turmenic (ghimbir pudra)
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingurita chilli pudra
  • 1/2 lingurita sare.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu nuci:

Taiem pieptul de pui in doua bucatele si il punem la fiert impreuna cu sarea, piperul boabe si frunzele de dafin. Lasam la fiert cca 45 de minute. Strecuram supa, zeama o pastram iar pieptul de pui il taiem fasii.
Turnam 1/3 cana supa peste felia de paine si o lasam 5 minute la inmuiat.
Punem intr-un blender nuca, 1 fir de ceapa verde, 3 fire patrunjel (sau 1/2 ceapa mica uscata), usturoiul si felia de paine inmuiata in supa. Mixam bine pana totul devine o pasta nu foarte moale.

Intr-un vas punem la incalzit uleiul, adaugam ghimbirul (eu nu am avut turmenic asa ca am folosit ghimbir), chilli, boia si sarea. Se amesteca rapid. Acest amestec il turnam in blender si se mai mixeaza de cateva ori. Se mai adauga cateva linguri de supa daca mai este nevoie.
In alt vas se amesteca acest sos cu pieptul de pui taiat fasii iar la final se adauga zeama de lamaie si sare. Se toaca restul de ceapa si patrunjel si se amesteca si ele.
Servim alaturi de paine prajita.

 

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (9)

meosiris 1

28.02.2012, 15:51

Nici eu nu incercasem combinatia asta dar s-a dovedit a fi tare buna! Noua chiar ne-a placut!

Angelina_Elena 1

28.02.2012, 20:37

ce combinatie interesanta

iri_iri 1

28.02.2012, 21:25

buna combinatie

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04