Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel

de adnia in Pui, 9 Iun 2013 | 1254 vizualizari

 

Am invatat sa fac si eu tahini! Nu e greu deloc, dar ma simt de parca as fi descoperit America:)) Si ca sa "fac" ceva cu pasta asta minunata, am creat reteta ce urmeaza, de care sunt foaaarte mandra si pe care o voi repeta ori de cate ori am ocazia!

 

INGREDIENTE

Pt. pasta de susan avem nevoie de:

  • 200 gr. seminte de susan
  • 2-3 linguri ulei vegetal (preferabil de susan, ca sa- accentueze gustul--eu, insa, am folosit de floarea-soarelui)

Pt. sosul de susan avem nevoie de:

  • 2-3 linguri pasta tahini
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • patrunjel si menta proaspete (eu am pus 1/2 legaturica patrunjel si 3-4 fire menta)

Pt. garnitura avem nevoie de:

  • 2 morcovi mari
  • 1 dovlecel mediu

In rest, mai avem nevoie de

  • 1 piept pui dezosat
  • condimente, dupa plac
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel:

Mod de preparare:

1. Incepem cu prepararea pastei de susan: nu ia deloc mult timp si nici nu e complicat!

Inainte de a trece la postarea retetei, trebuie sa va spun ca am mai facut acum ceva timp si pasta tahini raw, dar pe care am procesa-to in blender..si nu a iesit atat de fina ca aceasta..insa tot buna. Acum, insa, am schimbat putintel reteta..si aparatul de maruntit:))Asa...sa incepem!

Am incins o tigaie  teflon si am pus in ea semintele de susan, sa le prajesc putin, amestecandu-le continuu (mai bine zis, sa le incing, pt. ca n-au voie sa se rumeneasca deloc, altfel devin amare-amare). Aceasta operatiune dureaza 1-2 minute. Le-am lasat sa se raceasca bine, apoi le-am transferat in vasul  cu cutit al mixerului vertical, am pus capacul, am cuplat blocul-motor al aparatului si am pornit "jucaria". Susanul meu s-a pulverizat in cateva secunde. Am adaugat uleiul, am mixat din nou...si pt. ca deja incepea sa se miste destul de greu, am adaugat cateva linguri de apa. din nou..mixare. de data aceasta am obtinut pasta mult dorita (in poza vedeti toata cantitatea obtinuta--cat sa incapa intr-un borcanel mic de miere..dar pt. mine este mai mult decat suficient).
Se pastreaza in frigider pana la utilizarea sa--eu folosesc aceasta cantitate cam la 2 retete.

2. Preparam sosul de susan: si asta se face in 2 timpi si 3 miscari (de fapt, mai mult timp imi ia mie sa povestesc cum am facut decat prepararea propriu-zisa). Apelam la acelasi blender vertical si vasul lui: punem in vas jumatate din compozitia de pasta de susan, zeama de lamaie, putina sare, cateva linguri apa (dupa preferinte) si verdeata. Mixam totul pt. cateva secunde, pana devine sos...si gata!

3. Pregatim puiul: taiem pieptul de pui in cuburi potrivit de mari, le punem intr-un vas de lut si le amestecam cu sosul de mai sus. Dam la cuptor, la foc mic, pana se inmoaie carnea.  

4. Pregatim pastele din legume: nimic mai simplu! Morcovii si dovlecelul se plata bine, se curata cu mandolina de decojit legume, iar apoi, cu ajutorul aceluiasi instrument taiem pe lung legumele, obtinand frumoasele tagliatelle.
Sa va spun un secret: sunt extrem de gustoase si asa, crude, eventual marinate...dar stiind ca sotul meu nu le-ar mansa in acest mod, le-am "gatit" putin, ca sa-l pacalesc:)
Adica, le-am introdus pt. 1 minut in apa clocotita cu sare (dar cu focul stins)...ca sa fie calde si sa aiba o tenta de "gatire" in ele--asa am impacat si capra si varza (si pe el, ca nu sunt absolut crude, dar si pe mine, ca am reusit sa le pastrez nutrientii cat mai mult posibil).
Le-am scurs si..gata!

5. Servire: pe 2 farfurii se aseaza tagliatelle, ca baza, peste care montam cubuletele de pui cu sos si servim calde!

Enjoy!

 

RETETA IN IMAGINI

Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel-0
Pui cu pasta de susan si tagliatelle din morcov si dovlecel-1

COMENTARII (12)

Rocsi 1

09.06.2013, 12:32

Ce bine mai arata

diaconta 1

09.06.2013, 13:36

Bune

Corinuta 1

09.06.2013, 16:59

Foarte bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04