Pui cu portocale

de elena1988 in Pui, 4 Noi 2010 | 1712 vizualizari

 

A fost prima data si nu ultima, cand am gatit pui cu portocale, mi-a placut enorm de mult, sper sa va fie de folos reteta si sa o incercati cu placere:)

 

INGREDIENTE

  • 3 portocale mari
  • 2 piepti de pui
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 6-7 cartofi mari
  • cateva fire de marar
  • 2 linguri de unt
  • cateva linguri de miere
  • scortisoara un praf
  • boia
  • rozmarin
  • o lingurita de coaja de lamaie si portocala
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu portocale:

Faceti o marinata din sucul a 2 portocale si sucul din jumate de lamaie, boia, rozmarin, piper, sare, scortisoara, miere, un pic de ulei, si taiati pieptul de pui fasii si bagatil la marinat timp de 2-3 ore la frigider.

Apoi stropiti o tava cu ulei si puneti puiul si cu marinata in care a stat si mai turnati un pahar de apa, acoperiti tava cu folie de aluminiu si lasati 20 de minute, apoi indepartati folia si mai lasati 15 minute.

Dupa 15 minute stropiti cu mierea ramasa si mai lasati 15 minute, daca sosul a scazut mult mai puneti un pic de apa, scoateti bucatile de pui asezatile intr-o fafurie si sosul din tava al luati si al puneti intr-o craticioara cu 2 linguri de apa cu 2 linguri de faina, si zeama de la cealalta portocala si lasati pe foc pana se ingroase sosul.

Se pune in farfurie bucatile de pui si se toarna sosul peste pui, se orneaza cu felii de portocala sau lamaie, separat se fierb cartofii se face un pireu cu unt se pune in farfurie langa pui si deasupra se presara marar.

Pofta Buna.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui cu portocale 60463
retete culinare - Pui cu portocale 60464

COMENTARII (6)

La Ancuta 1

04.11.2010, 15:16

onuta 1

04.11.2010, 23:50

foarte bun..si chiar o idee pentru zilele astea.

elena1988 1

25.02.2011, 19:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21