Pui cu rosii deshidratate, vin si oregano

de simona72 in Pui, 14 Sep 2013 | 3014 vizualizari

 

Rapid, simplu si delicios....o masa de pranz super delicioasa, un fel de tocanita plina de savoare si arome...garantez ca o sa va placa ...

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui intregi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi
  • 3 fire ceapa verde
  • 6-7 rosii deshidratate de la borca
  • 2 linguri capere
  • sare
  • piper proaspat macinat
  • 1 cescuta vin rosu
  • 1 cub mic de unt
  • frunze de oregano proaspat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu rosii deshidratate, vin si oregano:

Pulpele de pui se spala si se taie in doua, separand ciocanelul de pulpa superioara. Se usuca cu prosoape de bucatarie, se pudreaza cu sare si piper proaspat macinat, se stropesc cu ulei de masline si se maseaza pulpele de pui cu ingredientele. Se da la frigider pana cand urmeaza sa le gatiti.

Se prajesc in 2-3 linguri ulei de masline, pe toate partile, se adauga usturoiul taiat feliute, ceapa verde curatata si taiata in bucati de 1-2 cm. Se amesteca usor si se lasa sa se caleasca toate 5 minute. Se adauga rosiile taiate in sferturi si ceasca de vin. Se mai intoarce carnea de 2 ori pt a se patrunde bine pe toate partile. Cand carnea este patrunsa se adauga caperele, untul, inca un strop de vin (daca vi se pare ca a scazut prea mult sosul), se mai lasa 5 minute pe foc.

Se adauga la urma frunzele de oregano si untul, se mai lasa  1 minut si gata...asezati in farfurie cate un copanel si o pulpa superioara, sos cu legume si serviti cu paine proaspata sau un piure de cartofi daca mai aveti timp.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu rosii deshidratate, vin si oregano" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Cris2711 1

14.09.2013, 21:48

si mie totasa imi plac

alilianaa 1

15.09.2013, 07:45

minunat.

diaconta 1

16.09.2013, 15:56

ce mancare buna ai facut Simonico

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui cu rosii pe "pat" de cartofi