Pui cu salvie umplut cu orez

de aziz in Pui, 17 Mar 2011 | 1602 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui intreg
  • 125 gr orez (de care doriti, eu am pus cu bobul rotund)
  • 2 cepe mari
  • o mina patrunjel verde
  • citeva frunze de salvie
  • jumatate de lingura oregano uscat
  • usturoi 3-4 catei
  • o lingura supa instant
  • o lingurita sare
  • un vf de lingura piper
  • un vf de lingura turmeric
  • un vf de lingura curry
  • un vf lingura scortisoara
  • citeva linguri cu ulei (3-4)
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu salvie umplut cu orez:

spalam bine puiul .

facem o pasta din toate condimentele si uleiul.

punem o lingurita din amestec in orez .

punem inauntru, in pui, patrunjelul verde intreg si o jumatate de ceapa si orezul condimentat +un catel de usturoi.

acum facem mici incizii cu vf cutitului  in piept, in picioare, in care vom pune bucatele de usturoi.

masam apoi puiul cu pasta din condimente si lipim peste frunzele de salvie si oregano

il inchidem in folie de aluminium sau in punga pt cuptor.

se pune jumatate cana apa fierbinte in punga dupa care se inchide si se da la cuptor 200 grade ,cam 40-50 minute

se scoate, se deschide punga se stropeste cu supa din punga si se mai da putin in cuptor pina se rumeneste frumos.

se serveste cu salata .

 

RETETA IN IMAGINI

Pui cu salvie umplut cu orez-0
Pui cu salvie umplut cu orez-1
Pui cu salvie umplut cu orez-2
Pui cu salvie umplut cu orez-3
Pui cu salvie umplut cu orez-4
Pui cu salvie umplut cu orez-5
Pui cu salvie umplut cu orez-6

COMENTARII (34)

mamaieelena 1

20.03.2011, 13:22

buuuuunn

aziz 1

20.03.2011, 14:11

mamaie,adevarat e oale si ulcele dar a fost extraordinar de bun

MVMih 1

28.03.2011, 14:42

Arata super. Trebuie sa fie tare bun. Nici eu nu prea am folosit salvie pana acum. E o reteta de facut.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04