PUI CU SAMPANIE

de Roda in Pui, 15 Mai 2009 | 1800 vizualizari

 

Pui cu bere, cognac, cidru ...iata si pui cu sampanie!

 

INGREDIENTE

  • 1pui de 1,3 kg. dezosat si taiat cubulete,
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 lingura praf de curry,
  • sare,
  •  piper,
  • 1 manunchi de rozmarin verde,
  •  2 cepe,
  •  2 lamai taiate felii,
  • 1 sticla de sampanie,
  • 4 cuisoare,
  • 1 manunchi de patrunjel verde;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA PUI CU SAMPANIE:

1.Se pun bucatile de pui intr-o tigaie si se prajesc in ulei de masline 5-8 minute .Se sareaza, pipereaza si se pudreaza cu praful de curry.Se adauga aromele, cuisoarele, lamaia,ceapa taiata si se mai lasa sa fiarba 5-6 minute.Se pune 1/2 de sticla de sampanie peste carne si se fierbe inca 10 minute. Se adauga restul de sampanie si se mai fierbe 10 minute.

2.Se serveste cald cu garnitura de cartofi, orez sau taietei lati.Un vin alb sec merge excelent cu acest preparat.

 

COMENTARII (4)

Roda 1

15.05.2009, 00:53

Da, e simplu de realizat, dar de un efect deosebit.Nu mai vorbesc de aroma data de curry si sampanie.

luminita20_2006 1

17.05.2009, 21:24

ai reteta super trasnite si culmea ca si imi plac...felicitari

Roda 1

18.05.2009, 13:58

Multumesc, luminita.Daca nu iesi din tiparul celor invatate de la mama sau bunica, nu ai facut nimica.Si bucatareala este o arta in continua schimbare.Deci, nu trebui sa te miri de asemenea combinatii.Par excentrice, dar sunt deosebit de gustoase.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu banane

de Rux 9

Chec cu banane

ieri la 23:40

Bucățele de carne de porc cu sos de muștar și tăiței de orez

Bucățele de...

ieri la 18:42

Placinta cu cartofi si sunculita taraneasca

Placinta cu...

ieri la 10:20