Pui cu smantana

de Bunica in Pui, 1 Dec 2014 | 2562 vizualizari

 

Piept de pui cu smantana un preparat delicios pe care l-am facut pentru Ioana ,nepoata mea.Daca mai doresc si alti membri ai familiei ........este suficient,dar stiu ca ei ii place foarte mult.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 50 g. unt
  • 400 ml. lapte
  • 100 g. smantana
  • 2 linguri faina de orez
  • sare
  • piper
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu smantana:

Pieptul de pui se spala si se pune la fiert,spumuindu-se cand e cazul.

Dupa ce a fiert pieptul de pui se lasa sa se raceasca,se scoate de pe os si se taie in cuburi .

Intr-o cratita se pune untul la topit.

Cand untul este topit se adauga faina de orez ,amestecand sa nu se formeze cocoloase.

Adaugam laptele si fierbem pana se ingroasa.

Adaugam pieptul de pui si lasam sa fiarba 2-3 minute.

Punem in compozitie zeama de lamaie,sare si piper dupa gust.

Se serveste cu patrunjel tocat fin.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Eu am fiert pieptul de pui alaturi de legume.In zeama ramasa am facut o supa.

2

Cratita folosita este de 1 l.

RETETA IN IMAGINI

Pui cu smantana-0
Pui cu smantana-1
Pui cu smantana-2
Pui cu smantana-3
Pui cu smantana-4
Pui cu smantana-5
Pui cu smantana-6

COMENTARII (19)

babi5 1

03.12.2014, 07:26

Un mare leik

MARY1962 1

03.12.2014, 22:56

MMMM CE BUN!!!!!

marci49 1

09.12.2014, 07:34

Am citit de cateva ori reteta dar smantana nu o regasesc, in ce moment se adauga? Asta este de fapt o ciulama cu faina de orez.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20