Pui cu smantana si castraveti murati

de La Ancuta in Pui, 25 Feb 2013 | 1909 vizualizari

 

De multa vreme nu v-am mai adus si o mancare "adevarata". Noua ne-a placut mult combinatia de pui si smantana cu castraveti acrisori.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 cepe potrivite
  • 250 g ciuperci proaspete
  • 100 ml vin alb
  • 200 ml smatana pentru frisca
  • 100 g smantana
  • 2 castraveti murati
  • 2 lingurite mustar
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu smantana si castraveti murati:

Curatam ceapa si o taiem julienne apoi o punem la calit in 2 linguri ulei de masline si 2 linguri apa. Dupa ce s-a inmuiat adaugam apoi carnea taiata cubulete si amestecam pana cand isi schimba culoarea.

Adaugam ciupercile si lasam sa fiarba pana scade sucul lasat. Stingem cu vin si lasam sa fiarba 10 minute. Adaugam apoi mustarul si smantana pentru frisca si mai lasam la fiert pana scade putin.

La final adaugam smantana si castravetii taiati marunt si potrivim de sare si piper. Lasam sa fiarba pana se leaga sosul iar carnea este patrunsa. Se serveste cald alaturi de garnitura preferata.

 

RETETA IN IMAGINI

Pui cu smantana si castraveti murati-0
Pui cu smantana si castraveti murati-1
Pui cu smantana si castraveti murati-2
Pui cu smantana si castraveti murati-3
Pui cu smantana si castraveti murati-4

COMENTARII (33)

La Ancuta 1

26.02.2013, 08:56

Sidy

Lorra 1

26.02.2013, 12:29

Ador genul acesta de preparate papa buna

La Ancuta 1

26.02.2013, 12:52

Multumesc Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41