Pui cu smantana si orez

de Miha in Pui, 28 Noi 2011 | 7976 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • boabe de piper verde
  • boabe de ienibahar
  • boabe de coriandru
  • 2 foi de dafin
  • ~500 g smantana
  • 1 ceapa
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita amidon
  • 2 catei de usturoi
  • 1 cana orez
  • verdeata
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu smantana si orez:

Pieptul de pui taiat cubulete se pune la fiert in apa cu putina sare, condimentele boabe si frunzele de dafin. Se spumuieste de cate ori este nevoie. Cand pieptul de pui este fiert se scoate pe o farfurie si se pastreaza la cald.

Zeama se strecoara. Punem orezul la fiert in aceasta zeama aromata.

Ceapa tocata marunt se caleste usor in putin ulei de masline. Se adauga cubuletele de piept de pui si se rumenesc usor pe toate partile.

Intr-un castron amestecam smantana cu galbenusul, amidonul si usturoiul pisat. Turnam peste carne si omogenizam. Adaugam cateva linguri de orez fiert si mai dam cateva clocote. Potrivim gustul de sare.

Se serveste cald cu restul de orez fiert si verdeata tocata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu smantana si orez" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

gaby_duceag 1

28.11.2011, 14:16

am luat din tati numa' din inghetata nu ci si asa ma doari gitu

Teo 1

28.11.2011, 20:52

gustos, gustos!

Miha 1

01.12.2011, 10:35

Gabi, sa-ti fie de bine.
Gatul trece c-o tuica fiarta.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu smantana la cuptor