Pui cu sos de ciuperci si vin

de divainbucatarie in Pui, 14 Feb 2011 | 2446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 pulpe pui
  • 8 linguri ulei de masline
  • 2 cepe
  • 300 g ciuperci champignon
  • 150 ml supa de pui
  • 100 ml vin alb
  • 4 linguri de smantana
  • 1 lingura faina
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • 2 catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de ciuperci si vin:

Pentru inceput condimentam puiul si apoi il prajim pe ambele parti pana de rumeneste frumos. Il scoatem din tigaie. In acelasi ulei vom cali mai departe ceapa si ciupercile, pana devine ceapa aurie. Punem iar puiul in tigaie, adaugam supa si vinul. Amestecam faina cu 2 linguri smantana. Punem din supa fierbinte cate o lingura peste aceasta, pana devine destul de calda, astfel incat sa nu se branzeasca cand o punem la fiert. Turnam smantana in tigaie, adaugam si cateii de usturoi taiati in jumatate si mai lasam sa fiarba cam 20-30 de minute la foc mic, pana incepe sa se ingroase sosul. Cand se raceste un pic sosul amestecam restul de smantana. Puteti pune si putin patrunjel verde.

Servim puiul cald cu garnitura de orez sau cartofi natur.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui cu sos de ciuperci si vin 84863
retete culinare - Pui cu sos de ciuperci si vin 84864
retete culinare - Pui cu sos de ciuperci si vin 84865

COMENTARII (32)

divainbucatarie 1

14.02.2011, 15:07

Multumesc Gaby_d!

LUK 1

14.02.2011, 21:08

excelenta prezentare..eu fac aceasta reteta cu piept de pui..delicioasa

divainbucatarie 1

15.02.2011, 09:36

multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D