Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran

de gugugh in Pui, 15 Dec 2010 | 2652 vizualizari

 

ceva usor si f bun, o reteta pe care am invatat-o in franta

 

INGREDIENTE

  • 1/2 piept pui dezosat
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • 1/2 pahar vin alb
  • nuci, alune, seminte dovleac tocate , la alegere
  • putin ulei
  • sare, piper
  • 1 ceasca orez
  • putin sofran
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran:

Pieptul de pui se taie fasiute subtiri si se trece prin nuca sau alune sau seminte de dovleac tocate si se prajesc in putin ulei incins pe ambele parti. Se prajesc pana se albesc bucatile de carne . Se scot pe o farfurie si se pune sucul de lamie si vinul in tigaia in care am prajit carnea. se lasa cateva minute si apoi adaugam carnea din nou, lasam pana scade sosul si devine mai consistent. Daca e prea acrisor sosul se mai adauga putina apa si lasam la scazut. Asezonam cu sare si piper dupa gust si lasam deoparte.

Orezul il punem intr.o cratita cu putin ulei incins si il lasam pana se albeste bobul apoi adaugam un varf de cutit de sofran si 4 cesti de apa si alsam la fiert la foc mic. Este gata cand absoarbe tot lichidul. Se serveste langa carnita de pui .

 

TIPS-URI

1

la 1 masura de orez punem 4 masuri de apa

RETETA IN IMAGINI

Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran-0
Pui cu sos de lamaie si garnitura de orez cu sofran-1

COMENTARII (8)

tanyapatap

tanyapatap 1

15.12.2010, 15:20

gugugh

gugugh 1

15.12.2010, 15:32

e tare buuuun , acel sos cu lamaie iti taie orice greata, e minunat gustul

LUK

LUK 1

15.12.2010, 16:59

bun de tot 5

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!