Pui cu sos de mustar si praz

de Oana in Pui, 2 Iun 2013 | 5476 vizualizari

 

By Jamie Oliver :)

 

INGREDIENTE

  • 1 piept mare de pui
  • 2 lingurite cu mustar
  • un fir mare de praz sau 2 mai mici
  • 3 catei de usturoi
  • 100 ml supa de legume
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml smantana pentru gatit
  • 1 lingurita cu faina
  • 2 lingurite mustar dijon
  • sare si piper 
  • cimbru uscat
  • rozmarin uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de mustar si praz:

Pieptul de pui se dezoseaza si se taie pe jumatate, crestand putin partea mai groasa. Se condimenteaza cu sare si piper de la Fuchs si se unge fiecare parte cu cate o lingurita de mustar.

Se incinge o tigaie mai adanca si se pune putin ulei. Se prajesc pieptii de pui pe ambele parti, la foc mic, cate 3-4 minute pe fiecare parte. Se adauga usturoiul dat prin presa, cimbrul si rozmarinul. Se adauga supa de legume si se acopera tigaia, lasand sa fiarba inabusit. Se adauga apoi prazul taiat fin si vinul. Se mai condimeneteaza daca trebuie cu sare. Se lasa iar sa fiarba acoperit 7-8 minute. La final se adauga mustarul dijon si smantana amestecata cu faina. Se amesteca usor si se lasa sa se ingroase sosul. Eu am confundat lingurita cu faina cu lingura cu faina...si a iesit sosul ca o ciulama...dar...a fost bun :) Deci, se pune putina faina sau mai degraba putin amidon la final. Se opreste focul si se lasa tigaia acoperita 10 minute. Se scoate apoi pieptul de pui si se feliaza pe diagonala.

Sosul se pune pe un platou si se aseaza deasupra puiul. Se presara cu patrunjel verde.

 

RETETA IN IMAGINI

Pui cu sos de mustar si praz-0
Pui cu sos de mustar si praz-1
Pui cu sos de mustar si praz-2
Pui cu sos de mustar si praz-3
Pui cu sos de mustar si praz-4
Pui cu sos de mustar si praz-5
Pui cu sos de mustar si praz-6

COMENTARII (24)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

20.12.2013, 08:52

Panacris

Panacris 1

17.03.2015, 07:45

Oana

Oana 1

17.03.2015, 11:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24