Pui cu sos de portocala

de luminita20_2006 in Pui, 2 Dec 2009 | 2992 vizualizari

 

e o combinatie interesanta care trebuie neaparat incercata

 

INGREDIENTE

  • carne de pui(pulpe si piept)
  • 1 portocala
  • 1 pahar vin
  • 1/2 pahar apa
  • sare, piper
  • marar
  • ulei de masline sau unt
  • garnitura: cartofi sau orez
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de portocala:

Carnea de pui se lasa in apa 30 min . Intr-o tigaie se pune uleiul de masline carnea si apa apoi se pune capacul si se lasa sa fiarba pana ce scade apa (eu am avut carne de tara si am pus mai mult de 1/2 apa ci 1 cana ) si se lasa pana ce incepe sa se rumeneasca carnea dupa ce a prins culoare se adauga vinul si sare+ piperul se lasa sa dea cateva clocote si se coate carnea in zeama ramasa se adauga 50 ml apa si felii de portocala la fel se lasa sa dea cateva clocote si se opreste. Se serveste alaturi de o garnitura de pireu sau orez si desigur cu marar tocat marunt( dupa preferinte patrunjel)

 

RETETA IN IMAGINI

Pui cu sos de portocala-0
Pui cu sos de portocala-1
Pui cu sos de portocala-2

COMENTARII (5)

ionix 1

05.12.2009, 19:05

cu portocala??? suna bine... eu il mai fac cu lamaie si la fel e delicios... o sa fac si yo... e la favorite clar

elena1988 1

15.03.2011, 14:22

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41