Pui cu sos de rosii, miere si tarhon

de Julia_Snow in Pui, 22 Mai 2014 | 726 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 aripioare pui, doar partea superioara
  • 3 cepe verzi
  • 3 catei usturoi
  • 200 g. masline naturale
  • 4 linguri ulei
  • o lingura miere
  • o lingurita tarhon, o lingurita delikat
  • o conserva rosii in bulion (400 g. )
  • 100 ml. apa
  • 50 ml. vin alb, sec
  • o foaie de dafin
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii, miere si tarhon:

Ceapa se spala si se taie rondele, aripioarele se spala si se lasa la scurs, iar usturoiul si rosiile din conserva se taie marunt, la randul lor.

Se pune uleiul la incins iar in el se rumenesc usor pe ambele parti, aripioarele, condimentate in prealabil cu sare si piper.

Dupa ce s-au rumenit, se scot intr-un vas, iar in uleiul ramas se pun ceapa si usturoiul si se calesc usor.Se adauga rosiile maruntitite, bulionul din conserva, apa, vinul, foaia de dafin, delikatul, aripioarele rumenite si se lasa sa fiarba la foc mic.

Dupa 20 de min. se adauga tarhonul si se iau cateva linguri de zeama, cu care se dizolva intr-un recipient, mierea.

Aceasta se adauga peste preparat la sfarsit, adica peste inca 10-15 minute. Tot atunci se adauga si maslinele si patrunjelul verde tocat marunt. 

Se amesteca si se lasa putin sa se intrepatrunda gusturile.

Se poate servi cu orez sau piure de cartofi.Eu am ales orezul natur.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Pui cu sos de rosii, miere si tarhon-0
Pui cu sos de rosii, miere si tarhon-1
Pui cu sos de rosii, miere si tarhon-2
Pui cu sos de rosii, miere si tarhon-3
Pui cu sos de rosii, miere si tarhon-4
Pui cu sos de rosii, miere si tarhon-5
Pui cu sos de rosii, miere si tarhon-6
Pui cu sos de rosii, miere si tarhon-7
Pui cu sos de rosii, miere si tarhon-8
Pui cu sos de rosii, miere si tarhon-9

COMENTARII (21)

Julia_Snow

Julia_Snow 1

25.05.2014, 23:20

Multumesc

laura_n

laura_n 1

26.05.2014, 12:49

cat de bine arata!

Julia_Snow

Julia_Snow 1

27.05.2014, 08:40

Multumesc, Laura

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!