Pui cu sos de rosii si cus cus

de La Ancuta in Pui, 18 Ian 2011 | 9246 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 5 catei de usturoi
  • 5 linguri pasta de tomate sau bulion
  • 1 cescuta apa
  • sare, piper
  • cimbru
  • curry
  • 3 linguri ulei de masline
  • Pentru garnitura de cus cus:
  • 200 g cus cus
  • 1 ceapa mica
  • 1 ardei
  • a morcov
  • 1 pastarnac
  • 1 bucata de telina
  • sare, piper
  • cimbru
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii si cus cus:

Spalam bine carnea si o portionam. Condimentam cu sare si piper.

Ungem o tava termorezistenta cu ulei de masline si asezam carnea in tava. Curatam ceapa si o tocam marunt. Taiem ardeiul cubulete (eu am avut gata taiat in congelator). Amestecam ceapa cu ardeiul, usturoiul pisat si bulionul. Adaugam sare, piper si cimbru. Daca este prea gros sosul punem o cescuta de apa. Turnam sosul de rosii peste carne. Acoperim cu capac si dam la cuptor la foc potrivit, 30 de minute. Luam capacul jos si mai lasam 10 minute, sa se rumeneasca.

Intre timp pregatim garnitura:

Taiem legumele marunt si le punem la fiert in apa, nu prea multa. Adaugam putina sare. Cus cus-ul il punem la prajit in tigaie cu 2 linguri ulei de masline. Nu prajim prea tare.

Dupa ce legumele au fiert 10-15 minute adaugam cus cus-ul peste legume si daca mai este nevoie mai adaugam apa. Apa trebuie sa acopere bine pastele. Adaugam cimbru si curry si potrivim de sare. Acoperim cu capac si lasam sa fiarba 10 minute la foc mic.

Servim pastele calde alaturi de pui cu sos de rosii.

 

RETETA IN IMAGINI

Pui cu sos de rosii si cus cus-0
Pui cu sos de rosii si cus cus-1
Pui cu sos de rosii si cus cus-2
Pui cu sos de rosii si cus cus-3
Pui cu sos de rosii si cus cus-4
Pui cu sos de rosii si cus cus-5
Pui cu sos de rosii si cus cus-6

COMENTARII (36)

La Ancuta 1

20.01.2011, 18:33

Lilik, Mihaela multumesc

diaconta 1

20.01.2011, 20:34

minunat

La Ancuta 1

21.01.2011, 17:01

Dia

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20