Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi

de Miha in Pui, 3 Oct 2010 | 36425 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe intregi
  • 2 pahare suc de rosii
  • 1/2 capatana de usturoi
  • 1 ceapa
  • sare
  • cimbru
  • Pentru galuste:
  • 3 cartofi
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • ~200 g faina
  • 1 lingura amidon
  • sare si piper
  • nucsoara
  • 2 felii de paine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi:

Pulpele le condimentam dupa gust cu sare si cimbru, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu cateva linguri cu ulei de masline. Turnam deasupra sosul preparat din ceapa si usturoiul tocate marunt si amestecate cu sucul de rosii. Daca mai este nevoie adaugam putina apa. Dam vasul la cuptor la foc mediu, pana scade sosul si pulpele se rumenesc.

Galuste:

Painea se taie cuburi, apoi se prajesc intr-o tigaie teflonata in putin unt sau ulei.

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti se trec sub un jet de apa rece,  se curata de coaja, apoi se paseaza. Se lasa la racit. Cand sunt complet raciti se adauga oul, sare, piper si nucsoara dupa gust si untul moale. Se incorporeaza apoi faina si amidonul si se framanta un aluat pufos, usor lipicios. Daca e prea moale se mai adauga faina.

Cu mana umeda se rup bucati din aluat care se modeleaza sub forma de bile. In mijlocul fiecarei bile se baga un cubulet de paine prajit. Se pun la fiert in apa cu sare, timp de cca 15 minute, pana se ridica la suprafata.

Se scot cu o paleta cu gauri si se servesc calde alaturi de pulpele de pui cu sos de rosii.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi 54018
retete culinare - Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi 54019
retete culinare - Pui cu sos de rosii si galuste de cartofi 54020

COMENTARII (87)

Carmen 1

05.04.2015, 23:00

super

dantes 1

29.08.2016, 06:03

Bun!

noiinbucatarie 1

29.08.2016, 13:17

gustos!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L