Pui cu sos de rosii si usturoi

de Lia_ in Pui, 16 Mar 2014 | 13495 vizualizari

 

Mi-a placut foarte mult. Putin altfel decat preparam eu, aceasta varianta este cu oregano, cu vin (eu nu foloseam vin la preparatele cu pui), fara ceapa dar cu usturoi pus un pic mai generos (asa cum imi place). O reteta de la Gaby & Miha. Va multumesc!

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe pui (am pus 4)
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • 1 cescuta cu vin
  • 5 rosii (am folosit conserva rosii tocate in bulion 450g)
  • 1 lingurita bulion (am pus 1 lingura cu varf cu pasta concentrata de rosii, carnea fiind mai multa)
  • 5 catei usturoi (am pus o capatana)
  • 1+1/2 lingurita oregano
  • boia, sare (am folosit 1 lingura mix de condimente pt. pui)
  • OPTIONAL: 1 mana de ciuperci (am pus 1 ardei rosu)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos de rosii si usturoi:

Pregatesti un vas/o tava cu pereti inalti pentru cuptor (2.5l minim).

1. Am dat in doua pulpele de pui. Eu indepartez pielea de obicei. Le-am crestat cam 1 cm adancime in partile carnoase ca sa patrunda aromele si ca sa se prajeasca. Le-am pus pe o tava, le-am presarat bine cu mix-ul de condimente pt pui si le-am frecat ca sa intre in crestaturi condimentul.

2. Intr-o tigaie larga incingi uleiul si frigi carnea pe ambele parti doar atata cat sa devina putin rumena (cca 5-7 minute).

3. Adaugi vinul.

4. Tai fasii ardeiul si adaugi in tigaie.

5. Toci rosiile. De data aceasta am pus rosii conservate gata taiate cubulete (asa cum am indicat in ingrediente).

6. Dezlegi bulionul in doua cani de supa si adaugi.

8. Optional, poti pune o mana de ciuperci taiate.

9. Le lasi sa fiarba pana mai scade sosul.

10. Incingi cuptorul la 200-220 grade si lasi in asteptare.

11. Adaugi usturoiul decojit si pisat, 1 lingurita cu varf mare oregano si daca mai este nevoie, potriviti de sare. La mine nu a fost cazul, conserva cu rosii era deja sarata. Tineti cont ca mai scade la cuptor si devine mai sarata.

12. Transferi in vasul pt. cuptor si o coci fara capac pana mai scade 2-3 degete si face o crusta frumoasa deasupra. 

Se mananca cu mamaliga. Cui nu ii place mamaliga, poate sa prepare piure sau garnitura din orez preparat la abur.

Sa va fie de folos!

TIPS-URI

1

Se combina perfect cu mamaliga, asa cum era recomandat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos de rosii si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu marar si rosii