Pui cu sparanghel si cartofi

de anca_rm in Pui, 25 Apr 2016 | 426 vizualizari

 

In gradina a iesit sparanghelul si l-am cules in timp util de aceasta data . M-am tot uitat la retete mai deosebite cu sparanghel  si am vazut cateva cu carnita . Asa ca am scos o punga cu carne de pui de tara si m-am pus pe treaba .


Anul trecut in luna mai am incercat sparanghel invelit in bacon si mie nu mi-a placut , asa ca am incercat altceva . De data asta a fost foarte bun asa ca am  adus reteta sa incercati daca doriti .


Zilele astea am vazut in magazine sparanghel care arata tare bine , era proaspat si verde frumos  la un pret acceptabil , undeva la 9 lei gramajoara.


 


 


Asa si daca tot azi nu pot lucra pentru ca se fac extragerile pentru declaratia 394 si 300  m-am gandit sa va aduc si reteta 

 

INGREDIENTE

  • -carne de pui (eu am avut pulpe si aripioare )
  • -1 legatura sparanghel
  • -9 cartofi (calculate cam 3 cartofi potriviti pe persoana)
  • -1 cana suc de rosii
  • -cateva rosii chery
  • -1 ceapa
  • -1 lingura ulei
  • -1 pahar vin alb
  • -sare
  • -piper
  • -pudra de ghimbir
  • Extra : apa
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sparanghel si cartofi:

Eu am avut carne de pui de la tara deci a trebuit sa o gatesc mai mult . Daca cumparati carne de pui din magazine procesul de gatire va fi mult mai scurt .

Am spalat carnea si am lasat-o sa se usuce putin .

Intr-o oala am pus uleiul la incins si am calit ceapa usor . Am asezat bucatile de carne si am lasat-o sa prinda putina culoare .

Am adaugat apa fierbinte (cam 500 ml) si am lasat carnea sa se fiarba bine sis a scada apa.

Pana cand a fiert carnea am curatat sparanghelul si l-am taiat mai scurt , si am curatat cartofii .

Cand carnea mai avea putin pana sa fie bine am adaugat cartofii intregi (cartofi mai mici)  , vinul alb si rosiile chery taiate in jumate . Am pus capacul si am lasat la fiert   pana cand cartofii s-au inmuiat putin , dar nu au fost gatiti de tot .

Timpul de gatire al cartofilor depinde de soiul lor si de marime , asa trebuie  incercati .

Adaugam sucul de rosii , condiment si sparanghelul curatat de partea lemnoasa de jos si spalat in apa rece .

Punem capacul din nou si lasam inca 10 minute .

Oprim focul , presaram deasupra frunze de patrunjel si busuioc si acoperim din nou cu capacul. Lasam mancarica sa se odihneasca sis a se intrepatrunda aromele .

 

Servim cald .

 

 

RETETA IN IMAGINI

Pui cu sparanghel si cartofi-0
Pui cu sparanghel si cartofi-1
Pui cu sparanghel si cartofi-2
Pui cu sparanghel si cartofi-3
Pui cu sparanghel si cartofi-4
Pui cu sparanghel si cartofi-5
Pui cu sparanghel si cartofi-6
Pui cu sparanghel si cartofi-7

COMENTARII (16)

alilianaa

alilianaa 1

25.04.2016, 20:15

bun. bun

Rocsi

Rocsi 1

26.04.2016, 10:53

Vreau o portie, dar fara sparanghel!

Camelya

Camelya 1

12.05.2016, 12:12

Ce apetisant este preparatul tau!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!