Pui cu stafide si migdale & cuscus presarat cu seminte

de alice_ciobanu in Pui, 27 Oct 2011 | 2793 vizualizari

 

Ei dragilor, iata ca revin in forta, zic eu :P, cu o reteta draga mie si anume Pui cu stafide si migdale acompaniat de un cuscus presarat cu seminte. Nu am apucat pina acum sa postez aceasta reteta delicioasa, dar am cucinat-o cam de vreo 3 ori la mine acasa, o data fiind pentru masa duminicala a Brandusei, apoi cucinata in deplasare, ca sa zic asa...scor 3-0 la masa Electrolux, prin caderea in extaz mistic cu lingere de degete de catre gazde.

Sper sa va placa si voua, la fel de mult cum ne-a placut noua.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne de pui
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 cepe
  • 2 lingurite ghimbir macinat
  • 2 lingurite boia de ardei dulce
  • 2 lingurite scortisoara
  •  300/400 ml concentrat de pasare facut dintr-un cub Knorr
  • 1 portocala mare
  • 75 gr stafide
  • 80 gr migdale
  •  250 gr cuscus (pt 4 persoane)
  • seminte de dovleac si/sau menta proaspat tocata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu stafide si migdale & cuscus presarat cu seminte:

Pentru inceput incalzim cuptorul la 6/200 C.

Intr-o tigaie incingem repejor uleiul de masline, adaugam ceapa taiata Fasiute, ghimbirul, boiaua, scortisoara si cateva fire fragede de sofran…mmm….ce spectaculos e sofranul asta!..si ce arome…Calim totul la foc domol pentru 10 minute. Scoateti apoi ceapa din tigaie, puneti-o frumusel pe o farfurie (nu o aruncati ! e nevoie acusi de ea:P ) aruncati acolo carnea de pui si prajiti pe ambele parti pana se rumeneste atragator. Puteti folosi atat pulpe de pui, care voi iesi moi si savuros de aromate dar la fel de bine puteti folosi piept de pui dezpielitat si taiat bucati potrivite, dupa cum ati vazut in pozele de la cooking session.

Intr-un vas termorezistent/tava pentru friptura puneti bucatile de pui astfel rumenite. Adaugati apoi ceapa, apoi coaja si sucul de portocala, precum si concentratul de pui. Dati vasul la cuptor pentru 30-35 minute, pana ce carnea se patrunde complet.

Adaugati apoi stafidele si migdalele prajite si mai lasati vreo 10-15 minute.  Va recomand sa folositi migdale intregi e mult mai savuros. In timp ce bucataria vi se umple de arome…of, of…fierbeti apa pentru cuscus cu putina sare si o rasturnati peste cuscus, acoperind cu un capac ermetic (nu folositi din acela cu gaura :P).

 Dragilor, masa e servita!...Puiul tocmai scos din cuptor, imprastiind arome irezistibile servit alaturi de un cuscus presarat cu seminte de dovleac, asteapta sa fie savurat..sau devorat? Va las pe voi sa hotariti

Pofta Buna!

Acum am vazut ca la cooking session n-a mai avut nimeni timp sa faca poze puiului frumos aranjat pe farfurie :)) drept pentru care n-am poze (de acolo) decat cu el in tava :))

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Pui cu stafide si migdale & cuscus presarat cu seminte 131127
retete culinare - Pui cu stafide si migdale & cuscus presarat cu seminte 131130
retete culinare - Pui cu stafide si migdale & cuscus presarat cu seminte 131136
retete culinare - Pui cu stafide si migdale & cuscus presarat cu seminte 131137
retete culinare - Pui cu stafide si migdale & cuscus presarat cu seminte 131139
retete culinare - Pui cu stafide si migdale & cuscus presarat cu seminte 131140
retete culinare - Pui cu stafide si migdale & cuscus presarat cu seminte 131142

COMENTARII (16)

danakarin 1

28.10.2011, 06:58

reteta e super, si pozele f. faine, dar textul bate tot.
Am vazut si prezentarea de la Elektrolux, felicitari pt. gatitul in public, nu e lucru usor.
A cucina- un nou verb in lmba romana ??

Sidy 1

28.10.2011, 08:15

Waw ...o alta delicatesa !!! Cate bunatati in dimineata asta !

MIUTA 1

28.10.2011, 19:47

Suuuuuuper arata tare bine

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21