Pui cu susan si miere

de Patricia Iordache in Pui, 9 Mar 2013 | 2547 vizualizari

 

Ii multumesc KikenHanei pentru aceasta reteta! A fost delicioasa, insa, pentru gustul nostru, cele 3 linguri de miere din sos au fost prea mult, drept pentru care data viitoare voi pune doar o lingura de miere.

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie:
  • - 500 gr piept de pui;
  • - 2 linguri de susan
  • Ce ne trebuie pentru marinata:
  • - 2 linguri sos de soia;
  • - 2 linguri de ulei;
  • - 2 linguri de apa;
  • - 1 lingura de zahar;
  • - 1/2 lingurita sare;
  • - 1 lingura ghimbir (il gasiti la raionul legume fructe) ras
  • Ce ne trebuie pentru aluat:
  • - 1 ou;
  • - 3 linguri faina;
  • - 3 linguri amidon;
  • - 150 ml apa;
  • - 1/2 lingurita sare;
  • - 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Ce ne trebuie pentru sos:
  • - 4 catei de usturoi pisati;
  • - 2 lingurite ghimbir ras;
  • - 200 ml apa;
  • - 2 linguri otet;
  • - 3 linguri miere;
  • - 2 linguri sos de soia;
  • - 1 lingura ketch-up (eu am am avut ketch-up home made);
  • - 1/2 lingurita sare;
  • - 1 lingura amidon (neaparat dizolvat in putina apa rece!)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu susan si miere:

Cum preparam:

Pipetul de pui se taie bucatele (patratele). 

Le punem in marinata, acoperim vasul si le lasam 30 de minute la frigider. Punem bucatelele de carne intr-o strecuratoare, apoi le punem in vasul cu aluat, amestecam si lasam iar pentru 20 minute la frigider, pentru ca aluatul sa se prinda bine de bucatelele de carne.

Prajim in ulei bucatelele de carne si le scoatem pe un servetel de hartie pentru a inlatura excesul de ulei.

Dam bucatile de carne prajita prin sos, apoi prin semintele de susan si papam!!

Cum preparam marinata:

Amestecam toate ingredientele.

Cum preparam aluatul:

Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat fluid, asemanator celui de clatite.

Cum preparam sosul:

Prajim pentru cateva secunde usturoiul pisat si ghimbirul ras, in putin ulei, intr-un vas teflonat, adaugam apa, otetul, mierea, sosul de soia, ketchup-ul si sarea si dam intr-un clocot. Amestecam bicarbinatul cu putina apa rece si turnam peste sos amestecand continuu pana se ingroasa.

Eu am servit langa o garnitura de orez prajit.

 

COMENTARII (5)

Patricia Iordache 1

09.03.2013, 11:36

Rocsi 1

09.03.2013, 19:54

Mmm pare bun bun!

Patricia Iordache 1

09.03.2013, 20:15

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04