Pui cu susan si miere

de Patricia Iordache in Pui, 9 Mar 2013 | 6340 vizualizari

 

Ii multumesc KikenHanei pentru aceasta reteta! A fost delicioasa, insa, pentru gustul nostru, cele 3 linguri de miere din sos au fost prea mult, drept pentru care data viitoare voi pune doar o lingura de miere.

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie:
  • - 500 gr piept de pui;
  • - 2 linguri de susan
  • Ce ne trebuie pentru marinata:
  • - 2 linguri sos de soia;
  • - 2 linguri de ulei;
  • - 2 linguri de apa;
  • - 1 lingura de zahar;
  • - 1/2 lingurita sare;
  • - 1 lingura ghimbir (il gasiti la raionul legume fructe) ras
  • Ce ne trebuie pentru aluat:
  • - 1 ou;
  • - 3 linguri faina;
  • - 3 linguri amidon;
  • - 150 ml apa;
  • - 1/2 lingurita sare;
  • - 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • Ce ne trebuie pentru sos:
  • - 4 catei de usturoi pisati;
  • - 2 lingurite ghimbir ras;
  • - 200 ml apa;
  • - 2 linguri otet;
  • - 3 linguri miere;
  • - 2 linguri sos de soia;
  • - 1 lingura ketch-up (eu am am avut ketch-up home made);
  • - 1/2 lingurita sare;
  • - 1 lingura amidon (neaparat dizolvat in putina apa rece!)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu susan si miere:

Cum preparam:

Pipetul de pui se taie bucatele (patratele). 

Le punem in marinata, acoperim vasul si le lasam 30 de minute la frigider. Punem bucatelele de carne intr-o strecuratoare, apoi le punem in vasul cu aluat, amestecam si lasam iar pentru 20 minute la frigider, pentru ca aluatul sa se prinda bine de bucatelele de carne.

Prajim in ulei bucatelele de carne si le scoatem pe un servetel de hartie pentru a inlatura excesul de ulei.

Dam bucatile de carne prajita prin sos, apoi prin semintele de susan si papam!!

Cum preparam marinata:

Amestecam toate ingredientele.

Cum preparam aluatul:

Amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat fluid, asemanator celui de clatite.

Cum preparam sosul:

Prajim pentru cateva secunde usturoiul pisat si ghimbirul ras, in putin ulei, intr-un vas teflonat, adaugam apa, otetul, mierea, sosul de soia, ketchup-ul si sarea si dam intr-un clocot. Amestecam bicarbinatul cu putina apa rece si turnam peste sos amestecand continuu pana se ingroasa.

Eu am servit langa o garnitura de orez prajit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu susan si miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Copanele de pui cu susan si pesmet la cuptor