Pui curry

de pansy1 in Pui, 19 Feb 2010 | 6318 vizualizari

 

Este o reteta clasica de pui cu curry.

 

INGREDIENTE

  • -1 kg piept pui dezosat si fara piele
  • -2 cepe mari
  • -1 ardei mare rosu
  • -8 catei mari de usturoi
  • -2 cm de radacina de ghimbir feliata foarte fin
  • -2-4 Lg (linguri) praf curry (functie de cta de iute doriti sa mancati )
  • -150 ml,aproape o ceasca lapte de cocos sau ,in lipsa un  iaurt mic
  • -1 Lg amidon de porumb
  • -1 Lg apa rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui curry:

  • -se taie felii usturoiul si ghimbirul
  • -se taie solzisori ceapa ,iar ardeiul fasii
  • -carnea se taie cubulete
  • -se rumenesc usor usturoiul si ghimbirul in 3-4 linguri de ulei
  • -se adauga carnea carnea si se rumeneste si ea la foc iute
  • -se adauga ceapa si ardeiul si se amesteca impreuna si se prajesc la foc iute,amestecand si avand grija sa nu se arda ceapa.
  • -se adauga praful de curry se amesteca impreuna cu legumele si carnea ptr 1 minut
  • -se stinge cu laptele de cocos si se lasa 3-4 minute sa scada sosul,daca sosul nu s-a ingrosat suficient adaugam amidonul dizolvat in putina apa  si mai lasam cateva secunde sa se ingroase sosul.
  • -decoram cu frunze de coriandru sau patrunjel.

Se serveste cu orez,legume fierte sau salata verde si ceapa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

pansy1 1

01.03.2010, 00:35

nu stiu zau ,unde o sa ajungem cu site-urile astea culinare.

Oana 1

01.03.2010, 01:15

Buni, pai daaa, deja m-am asezat

elena1988 1

01.03.2011, 09:41

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu unt si ierburi aromate