Pui dezosat umplut cu orez brun si multe legume

de Oana in Pui, 1 Apr 2012 | 8482 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pui intreg 1,5 kg
  • 3 linguri ulei
  • mirodenii pentru pui: oregano,  boia dulce
  • sare si piper
  • 200 g orez brun
  • un morcov
  • un pastarnac
  • un ardei capia rosu
  • o telina mica
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • un dovlecel
  • 2 linguri sos de soia
  • cateva fire de rozmarin proaspat
  • salvie proaspata
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui dezosat umplut cu orez brun si multe legume:

Operatiunea migaloasa este de dezosare a puiului intreg. Cu un cutit bine ascutit se cresteaza mai inati pe langa os partea superioara a pulpelor si se scoate osul cu grija. Apoi se introduce varful cutitului pe langa oasele pieptului si pe langa coaste pana ce se desprind complet de carne. Ciocanelele si aripioarele raman intregi. Se spala bine puiul, se usuca cu servet de hartie, se unge cu ulei si se condimenteaza. Se pune la rece pana se pregateste umplutura.

Orezul brun se poate lasa la inmuiat in apa rece cu cateva ore inainte. Se fierbe apoi in apa cu sare, la 200 gr orez se pun 600 ml apa. Se fierbe orezul cu capac, la foc mediu pana se absoarbe toata apa. Se opreste focul si se lasa acoperit inca 15 minute.

Intre timp se pregatesc legumele. Se curata si se spala, apoi se taie toate in betisoare subtitri. Eu am folosit o razatoare in V, cu dispozitiv special de taiat si a mers rapid :)

Intr-o tigaie incapatoare sau in wok se incing 2 linguri ulei si se adauga toate legumele, amestecand cu tigaia din cand in cand. Se adauga sosul de soia. Legumele se soteaza cam 5 minute, pana se inmoaie putin. Se adauga orezul peste legume si se opreste focul. Se lasa putin la racit si se mai condimenteaza dupa gust cu sare si piper, daca mai este nevoie.

Se incinge cuptorul si se seteaza la foc mic. Se umple puiul cu grija cu toata compozitia, se fixeaza cu scobitori partea din fata a pieptului cu pulpele sau se poate coase. Cel mai bine cred ca merge legat ferm pentru ca la mine s-a crapat putin pielea de langa pulpe, fiind mai subtire.

Se unge o tava mai inalta cu ulei, se aseaza puiul, se pun crengutele de rozmarin si de salvie deasupra, se acopera cu folie de aluminiu si se coace 2 ore. Se scoate apoi folia, se indeparteaza crengutele si se mai lasa 10 minute sa se rumeneasca deasupra.

Se scoate puiul pe un platou si se tine la cand jumatate de ora pana se mai raceste putin si se serveste cu salata verde. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui dezosat umplut cu orez brun si multe legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pui cu ananas